«Larsha» spilte en hel kamp for første gang denne sesongen: – Det har vært frustrerende

I to år har Lars Henrik Andreassen vært en sentral brikke i TUIL-laget. Denne vårsesongen har midtbanespilleren kun startet fire kamper.

FRUSTRERT: Lars Henrik Andreassen spilte 90 minutter for første gang denne sesongen. Her leter han etter medspillere mens han har ballen i beina mot Levanger søndag kveld.   Foto: Håkon Steinmo

fotball

TUIL 2–1 Levanger

Lars Henrik Andreassen spilte en solid kamp mot Levanger søndag kveld og bidro sterkt både offensivt og defensivt til at TUIL tok sin fjerde strake hjemmeseier.

Dette var også første gang Andreassen har fullført 90 minutter på banen denne sesongen. En vårsesong som fort det meste har inneholdt mye skader, benketilværelse og en jokerrolle på tampen av kampene.

– Det har vært en litt frustrerende vårsesong for min del. Etter masse skader og dårlige prestasjoner fra min side, er det absolutt deilig å være inne i laget og få være med og bidra til seier, sier Lars Henrik Andreassen til iTromsø etter kampslutt.

– Intensjoner om å spille «alt»

Det å være i startelleveren til TUIL er noe den tidligere TIL-spilleren har tanker om å fortsette med. Dette var for øvrig første gang «Larsha» startet en kamp siden 2–3-tapet mot Glimt 7. mai.

– Det er ikke jeg som tar ut laget, men jeg har intensjoner om å spille «alt» når jeg er frisk og rask, sier 26-åringen offensivt.

– Er du frisk og rask?

– Hehe, nja, jeg merker at det er en stund siden jeg spilte 90 minutter. Fotballformen er der, men jeg har nok en del å gå på når det gjelder den fysiske formen.

– Bedre enn å være på tribunen

I 2014 spilte Andreassen for TIL og var knapt på banen da «Gutan» befant seg i 1.-divisjon. De to siste sesongene har han spilt fast på TUIL og har scoret 18 mål på nivået under. Spesielt i fjor herjet han med lagene i 2.-divisjon og hadde blant annet to hat trick.

Forskjellen på å spille og ikke gjøre det er enorm ifølge midtbanespilleren.

– Jeg er her for å bidra til at laget skal vinne. Det er mye artigere å være på banen enn å gi lykkønskninger fra tribunen, sier Andreassen.

TUIL-trener Gaute Helstrup gledet seg stort over å se Andreassen tilbake på banen igjen.

– Lars-Henrik er en veldig god fotballspiller, det ser alle som ser han spille. Jeg håper og tror at han får jobbet godt framover, for da bør han ha potensial til å få en veldig god høstsesong, sier Helstrup.

– Lite som slår den følelsen

Hele TUIL-leiren var naturligvis meget godt fornøyd med å innkassere tre nye poeng på TUIL Arena.

– Det er lite som slår den følelsen når man må grave skikkelig dypt for å få tre poeng. Jeg tror hele laget sitter igjen med en meget god følelse etter denne kampen, sier Andreassen.

– Det var veldig godt, men også veldig hektisk. Det var noen lange minutter på slutten, smiler Helstrup, og sikter til da Levanger bombarderte TUIL med innlegg, skudd og cornere.

– Helt komisk å se på

Selv om Helstrup har måtte rokere en del på laget har laget gått av banen med poeng de siste fem kampene, der fire av de er seiere. På søndag bekledde blant annet Håvard Lysvoll venstreback, til stor humor for tvillingbror og spiss Vegard Lysvoll.

– Det var helt komisk å se på. Hver gang jeg så bakover på banen tenkte jeg at: «Her er det noe som ikke stemmer», humrer Vegard Lysvoll.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball