Lehne Olsen: – Om TIL ikke vil selge, ødelegger de for både meg og klubben

Thomas Lehne Olsen (26) har mistrivdes i nord i lang tid. I dette intervjuet utdyper toppscoreren hvorfor han vil bli solgt fra TIL.

VIL BORT: Her er Thomas Lehne Olsen i pressesonen på Alfheim.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

I går sprakk nyheten på NRK om at TILs toppscorer ønsker å bli solgt.

Lehne Olsen har en kjæreste som han ikke har bodd sammen med de tre-fire siste årene. Blant annet derfor vil han heller spille for en klubb sørpå.

– Det er ikke bare fotballen som er viktig i livet. Når jeg ikke trives ved siden av fotballen, er jeg ikke god som fotballspiller. Skal jeg få ut de siste prosentene er jeg nødt til å trives, sier Lehne Olsen.

iTromsø får tak i TIL-spissen på telefon. Han er blitt igjen sørpå etter 2-2-kampen i Bergen søndag. Onsdag skal han en kjapp tur til Tromsø igjen, før han reiser sørover igjen samme dag og en etterlengtet ferie.

– Fryktelig langt nord

TILs toppscorer synes det er litt vanskelig å sette ord på hvorfor han vil bytte klubb, men sier:

– Tromsø er fryktelig langt nord. Jeg har lyst å finne meg en klubb lenger sør.

– Hvor lenge har du hatt det slik?

– I hele år. Fra vårsesongen, svarer Lehne Olsen, som er TILs toppscorer med 11 eliteseriemål denne sesongen.

Det at TIL har gjort det så bra med den nye treneren Simo Valakari har gjort beslutningen vanskeligere.

– Klart det. Etter at Simo kom inn har vi prestert bra. Sportslig sett er det ingenting i veien for at jeg skal bli. Tromsø er en kjempeklubb, så det har ingenting med det å gjøre, sier Lehne Olsen.

Etter det iTromsø kjenner til skal det være interesse fra flere klubber i Eliteserien.

Han har ett år igjen av kontrakten med TIL og foreløpig har klubben gitt beskjed om at de forholder seg til avtalen.

– Akkurat nå står de fast på at jeg har ett år igjen av kontrakten. Hvis TIL vil være skikkelig kjipe så får jeg ikke lov til å gå. Men jeg regner med at de ikke er så dumme at de vil ødelegge for både spiller og klubben, sier Lehne Olsen.

– Har du fått noen reaksjoner etter gårsdagens nyhet?

– Jeg gidder ikke se så mye på det. Folk får si akkurat hva de mener. Som person er jeg slik at om jeg ikke trives utenfor fotballbanen, så har jeg ikke noe på en fotballbane å gjøre. Så godt kjenner jeg meg selv, sier Lehne Olsen.

– Hører på TIL

iTromsøs sportsredaktør Rune Robertsen skrev i går en kommentar der konklusjonen var at TIL bør selge spissen så snart som mulig.

– Jeg synes kommentaren var kjempefin, sier Lehne Olsen.

– Samtidig skriver han at argumentene som kom fram i beste fall var på tynt grunnlag når man har valgt et liv som profesjonell fotballspiller.

– Det får han stå for. Om jeg ikke har det 100 prosent bra utenfor fotballbanen, er jeg ikke meg selv på fotballbanen. Da er det heller bedre for TIL at noen andre spiller. De ødelegger bare for meg og klubben om jeg må bli, sier han.

Om TIL ikke selger ham møter han opp på trening igjen i januar.

– Jeg hører på TIL. Men jeg regner med at de ikke har lyst til å ha en umotivert spiller, sier Thomas Lehne Olsen.

TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen sa følgende til iTromsø i går:

– Thomas har utviklet seg hos oss til å bli en av de beste spissene Eliteserien, og han er en av profilene våre, med kontrakt ut 2018. Der står saken. Så får vi se hva som skjer de neste ukene. Men det er ingen tvil om at vi ønsker at Thomas fortsetter i Tromsø, det er utgangspunktet vårt.

I dag skriver han i en SMS til iTromsø:

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken mer utfyllende enn jeg gjorde i går.