Leicester-stjerne må sone med fotlenke - mister gullfeiringen

Danny Simpson må være hjemme senest kl. 22 hver kveld.

MÅ FULLFØRE SAMFUNNSTJENESTEN: Leicester-back Danny Simpson (til høyre) mister sesongens siste kamp og feiringen i etterkant. Her med lagkamerat Riyad Mahrez.  Foto: Reuters / Darren Staples / NTB scanpix

fotball

Leicester er den meget overraskende vinneren av årets Premier League, og det skal behørig feires de kommende dagene.

Tittelen som seriemester ble bekreftet da Tottenham bare klarte 2-2 mot Chelsea forrige mandag, og Leicester fikk pokalen som Premier League-mester etter å ha kjørt over Everton på hjemmebane sist helg.

TROFEET: Leicester kunne feire etter seiren hjemme mot Everton sist helg.  Foto: John Clifton

Én seriekamp gjenstår, borte mot Chelsea kommende søndag. Etter det skal laget ha en mottakelse på et hotell i London samme kveld. Seriemesterne fortsetter feiringen i hjembyen med en parade i åpen buss på mandag før hele laget reiser til Thailand sammen med sine thailandske eiere kommende tirsdag.

Samfunnsstraff

En spiller som derimot ikke får ta noen stor del i feiringen, er høyreback Danny Simpson. 29-åringen ble i juni i fjor dømt til 300 timers samfunnstjeneste for overfall på sin eks-samboer Stephanie Ward i deres hjem i desember 2014. Ward er også mor til Simpsons datter.

Simpson har imidlertid ikke hatt mulighet til å fullføre mer enn halvparten av de 300 timene, skriver The Guardian, og han møtte i dag i retten i Manchester for å få avgjort hva som skal skje med resten av dommen.

29-åringens advokat Gary Ryan hevdet at det har vært umulig for Leicester-spilleren å gjennomføre de 300 timene på grunn av at pressen to ganger har funnet ut hvor han har jobbet under soningen.

— Bot ikke effektivt

Advokaten ba derfor om at resten av straffen skulle omgjøres til en bot, men retten i Manchester skal ha avgjort at en bot ikke ville være noen effektiv straff, da Simpson har mer enn nok penger.

Dommer Alexandra Simmonds skal ha akseptert Simpsons grunner for ikke å kunne fullføre samfunnsstraffen og konkludert med at det ikke er Simpsons feil. Istedet ble spilleren dømt til 21 dagers soning med elektronisk fotlenke. Simpson får også portforbud, og må være hjemme i sitt eget hus fra 22.00 til 06.00 de neste 21 dagene.

— Formålet med avgjørelsen er å innskrenke Mr Simpsons frihet. Det er en straff for forbrytelsen han er dømt for, et tilfelle av vold i hjemmet, noe rettssystemet tar veldig alvorlig. Du blir nødt til å sone din straff, skal dommer Simmonds ha uttalt i retten.

Simpson kan anke avgjørelsen innen torsdag ettermiddag. Dersom han ikke gjør det, blir det kvelder hjemme i Salford utenfor Manchester den kommende tiden.