Leo Østigård har bestemt seg. I dag reiser han til Stavanger

Moldes unge midtstoppertalent blir leid ut de kommende månenden.

Leo Skiri Østigård leies ut til Viking.  Foto: Erik Birkeland

fotball

Som Rbnett skrev før helga, har utleie for den unge midtstopperen vært svært aktuelt den siste tiden. I helga bestemte spilleren seg for å signere med Viking, skriver Åndalsnes Avis.

Flere 1. divisjonsklubber har vært på jakt etter stortalentet som var med på benken mot Sandefjord i serieåpninga søndag. I vinter har han skrevet under en treårskontrakt med Molde, og håper å snart være tilbake igjen.

– Jeg har mest lyst til å spille i Molde. For meg handler det nå om å få spille mest mulig fotball, og jeg valgte Viking fordi jeg kommer til å få mye mer spilletid enn jeg ville fått i Molde, sier Skiri Østigård til Åndalsnes Avis.

Han håper å hjelpe Viking til direkte opprykk til eliteserien igjen, samtidig som han håper å komme tilbake til et Molde-lag som er med i kampen om seriegullet.

Skal tilbake i kanonform

– Jeg kommer tilbake til Molde i sommer, og da vil jeg være i kanonform. Jeg gleder meg til denne utfordringen, og jeg gleder meg allerede til å være på plass hjemme i Molde igjen. I sommervinduet kan det bli solgt flere midtstoppere som kan gjøre det enklere for meg. Da blir det ikke så lett å sette meg på benken, når jeg kommer tilbake med enda mer erfaring og flere kamper i kroppen, sier Skiri Østigård.

Den lovende midtstopperen har spilt godt for Molde i sesongoppkjøringa, og har også vært med i diskusjonen om kapteinsrollen i Molde-laget.

– Han har fått mye spilletid og gir de svarene vi vil ha. Leo er en godt utdannet forsvarsspiller og allerede god nok for eliteserien, men vi har også Vegard (Forren), Ruben (Gabrielsen), Babacar (Sarr) og Stian (Gregersen). Så blir spørsmålet om det smarteste for hans egen del er å spille fast i OBOS-ligaen noen måneder framover, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Rbnett før helga.

Klubbene har ikke meddelt at avtalen går i orden enda, men Solskjær sa før helga at dette var opp til Skiri Østigård. Spilleren har fått hjelp av agent Jim Solbakken i prosessen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball