Levermyr stenges før kvalikkampen

Mjøndalen hadde fått ja til å trene på Jervs hjemmebane fredag. Nå blir i stedet banen stengt.

Levermye stenges fredag, slik at underlaget blir best mulig til kampen mellom Jerv og Mjøndalen dagen etter. 

fotball

GRIMSTAD (fvn.no): — Det stemmer at vi først fikk ja. At vi til slutt ikke fikk lov, er på grunn av været. Det er bare å akseptere. Vi skjønner at det er et kommunalt anlegg, og at de må beskytte underlaget, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Fædrelandsvennen.

Baneeier på Levermyr er Grimstad kommune. Bygartner Ove Bach sier at ingen lag får lov til å trene på banen fredag.

— Det er meldt grisevær. Vi la et løp torsdag morgen. Nå har vi merket banen, og luftet den, slik at det blir god gjennomtrekk for regn. I morgen legger vi på fiberduk, for å hindre frosten som ser ut til å komme til å sette seg i bakken, sier han.

Ingen skal trene der

I fjor ble det frost før kampen mellom Jerv og Start i Grimstad. Det førte til at gressbanen ble knallhard. Værmeldingen lørdag morgen sier at det blir ned mot null grader, og snø.

— Hva om det blir frost i banen?

— Da blir det et ordentlig klin, sier Bach.

Han bekrefter at Mjøndalen først fikk ja til å trene på banen.

— Men de fikk det ikke av meg. Vi har sendt bort de andre lagene som egentlig skal trene der, og både Jerv og Amazon har gitt avkall på én trening i uka. Banen har blitt overbelastet nok i år, sier Bach.

— Vi håper at været blir bedre enn de har lovet, men vi tror uansett at strategien vi har valgt nå, er den beste, avslutter Bach.

Kaldt, tøft og vått

For Mjøndalens del, har laget nå tre alternativer.

— Enten trener vi ikke, eller så trener vi her før vi drar. Eventuelt så stopper vi et sted på veien, og finner en gressbane. Vi må vente til at vi kommer et godt stykke nedover, sier Hansen, som tror forholdene blir en stor utfordring lørdag.

— Vi er forberedt på at det blir kaldt, tøft og vått, og ikke minst mye vind. Det har jeg advart guttene mot, sier Hansen.

— Hva tror du om kampen?

— Den tror jeg blitt tett og jevn. Det viser også kampene vi har spilt før i år mot Jerv: Det endte 1-1 i begge kamper, understreker Hansen.