Liverpools superduo avgjorde - sendte laget opp i ryggen på erkefienden

Liverpool er kun to poeng bak Manchester United på tabellen etter søndagens seier.

Roberto Firmino og Mohamed Salah spilte hverandre gode og scoret hvert sitt mål i søndagens 2-0-seier borte mot Southampton.   Foto: EDDIE KEOGH / X01801

fotball

SOUTHAMPTON - LIVERPOOL 0–2

Liverpool gnistret ikke, men duoen Roberto Firmino og Mohamed Salah spilte hverandre gode og scoret hvert sitt mål i søndagens 2-0-seier borte mot Southampton.

Med trepoengeren er Liverpool i ryggen på erkefienden og serietoeren Manchester United.

Etter helgens runde skiller det kun to poeng mellom de to storklubbene. Tidligere på dagen tapte United 0-1 i bortemøtet med Newcastle.

– Det var ikke en briljant prestasjon, og det var ikke alt som fungerte helt bra. Vi spilte under vanskelige forhold, men gjorde jobben, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC.

Jürgen Klopps lag fikk en pangåpning på den engelske sørkysten. Etter bare seks minutter spilte Salah gjennom Firmino, som uten problemer satte inn 1-0 alene med keeper. I forkant bommet Soton-stopper Wesley Hoedt på en enkel klarering, og det gjør du ikke ustraffet mot Liverpools fryktinngytende angrepsarsenal.

Med det tidlige baklengsmålet var det nok mange som fryktet det verste på Southamptons vegne, men en overkjørsel kom ikke. Det var i stedet Liverpool som ble lagt under press, og keeper Loris Karius fikk mye å henge fingrene i.

Nå er Liverpool kun to poeng bak Manchester United på tabellen.   Foto: PETER CZIBORRA / X03812

Mot spillets gang

Men Liverpool har et par klassespillerne målskye Southampton ikke er i nærheten av å ha i egne rekker. Fire minutter før pause hælflikket Firmino ballen til Salah, som helt mot spillets gang kontant ordnet 2-0.

Det var Salahs 22 mål i Premier League. Bare Tottenhams storstjerne Harry Kane har gjort flere med sine 23 fulltreffere.

Southampton kan ergre seg over sjansene de misset i første omgang. Etter 18 minutter hamret Pierre-Emile Højbjerg til fra spiss vinkel, men Karius avverget med godt keeperspill. Tyskeren var raskt ute og fikk blokkert skuddet.

Så kom vertene til to kjappe muligheter på rappen. Guido Carrillo vant en hodeduell med tidligere Soton-forsvarer Virgil van Dijk og headet ballen rett på Karius.

Rett etterpå var det James Ward-Prowses tur til å prøve seg på et hodestøt. Forsøket hadde retning mot nærmeste kryss, men Liverpools sisteskanse var på alerten igjen.

Salah øker til 2–0 for Liverpool.   Foto: EDDIE KEOGH / X01801

God kontroll

2-0-målet like før pause tok gnisten ut av Southampton. I annen omgang skapte vertene så å si ingenting. Firmino, Salah og Sadio Mané kunne gjort tapet styggere for hjemmelaget.

– Vi scoret tidlig, og deretter gjorde vi vårt andre mål på et gunstig tidspunkt i kampen. Etter det kontrollerte vi det hele, sa Klopp.

Van Dijk ble buet på av Southampton-fansen søndag. Nederlenderen ville til Liverpool i fjor sommer, men ble nektet en overgang. I januar fikk han til slutt ønsket oppfylt.

– Jeg nøt det. Det er det eneste du kan gjøre. Jeg synes det er litt urettferdig, for det er ingen som helt vet hva som skjedde i sommer og de siste månedene, sa van Dijk om å være tilbake på St. Mary's.

Onsdag skal Liverpool til Portugal for å møte Porto i mesterligaens åttedelsfinale. Det er første gang siden 2009 at rødtrøyene er klar for cupspillet i den gjeveste europacupen.

Southampton har en blytung sesong. Sørkystklubben ligger under nedrykksstreken med sine 26 poeng.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball