Lokalavis: – Premier League-klubb kjøper norsk 21-åring

Mathias Normann skal være på vei til Brighton.

Mathias Normann skal være på vei til Brighton. Her feirer han en scoring i 2016.  Foto: NTB scanpix

fotball

1.-divisjonsklubben Bodø/Glimt selger midtbanetalentet Mathias Normann.

Glimt skriver følgende om 21-åringen på klubbens Twitter-konto lørdag:

– Bodø/Glimt er enig med en utenlandsk klubb om salg av Mathias Normann. Medisinsk test og personlige betingelser gjenstår. Vi kommer tilbake med mer.

Avisa Nordland hevder den aktuelle klubben er Brighton & Hove Albion FC. Klubben har akkurat rykket opp til Premier League etter andreplass i Championship.

Sa han ikke ville til utlandet

Ingen representanter for Bodø/Glimt har bekreftet lokalavisens opplysninger.

I vinter gjorde Normann det klinkende klart at han ville bort fra Bodø/Glimt. Da uttalte han imidlertid at han ikke ønsket seg til utlandet.

– Nederland har vært nevnt i noen tilfeller, men det har ikke vært noe seriøst. Det er ikke aktuelt for meg å gå til utlandet nå. Jeg er så ung og har kun én sesong i Eliteserien. Det er ikke nok, sa midtbanespilleren til Nettavisen.

Den tredje på kort tid?

Normann ønsket seg i stedet til Eliteserien, men Bodø/Glimt valgte å ikke selge unggutten.

Seks måneder senere ser det nå ut til at det likevel går mot et utenlandseventyr for Normann.

Normann har spilt sju seriekamper for Bodø Glimt så langt denne sesongen. Bodøværingene topper 1. divisjon.

Dersom Avisa Nordland får rett, er det langt fra første gang Brighton henter en norsk spiller. Klubben eier også den tidligere Aalesund-spilleren Henrik Bjørdal men han er for øyeblikket på lån i IFK Göteborg.

Landslagsstopper Vegard Forren har også vært innom klubben.

Hør Aftenpodden Sport hvor vi lader opp til fotball-EM. Hør hvordan Norge vurderes og hvem som er gullfavoritt:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball