Lyon klager inn skader på stadion etter europaligafinalen

Marseille-supporterne klarte ikke å beherske seg.

BRÅK: Det ble flere skader på Lyons hjemmearena under onsdagens europaligafinale mellom Atlético Madrid og Marseille.  Foto: François Mori / AP / NTB scanpix

fotball

Lyon lånte ut sin egen hjemmearena til europaligafinalen, men den franske toppklubben er alt annet enn imponert over hvordan den så ut etterpå.

Atlético Madrid slo Marseille 3-0 i onsdagens finale. Ikke alle blant Marseille-fansen greide å oppføre seg under og etter kampen.

Ifølge Lyon ble dører, lys og overvåkingssystemer ødelagt. I tillegg må 105 seter erstattes i et område der Marseille-supportere satt. Det ble dessuten stjålet varer fra flere mat- og utstyrsbutikker.

Bruk av nødbluss førte også til skader på stadiontaket.

– Videoopptak er gitt til politiet for å identifisere personene blant Marseille-fansen som er ansvarlige for skadene, sier Lyon i en uttalelse.

Lyon og Marseille er store rivaler i den franske ligaen. Lørdag spilles siste serierunde i Ligue 1, og Lyon besitter tredjeplassen ett poeng foran Marseille. Det er kun Frankrikes tre beste lag som kvalifiserer seg til neste sesongs mesterliga.