Lyon ønsker ikke å låne ut Yttergård Jenssen

Den franske storklubben ønsker å følge opp Ulrik Yttergård Jenssen (19) tettest mulig.

FIKK SJANSEN: Ulrik Yttergård Jenssen i aksjon mot Arsenal i London.  Foto: BPI/Digitalsport

fotball

Midtstopperen fra Tromsø har det siste året stadig oftere fått trene med storklubbens A-lag. I oppkjøringen har Ulrik fått spille en omgang mot Sion, samt 90 minutter mot PSV. Men toppen av kransekaka kom da han fikk spille hele kampen mot storklubben Arsenal i en treningskamp i slutten av juli.

Trass i at laget tapte 0-6 klarte Yttergård Jenssen, bror av Kaiserslautern-proff Ruben, seg brukbart mot stjernegalleriet.

Besøkte Lyon

I etterkant har det blitt spekulert i om et utlån til en annen klubb kan være aktuelt den kommende sesongen, noe som avkreftes av Kent Karlsen, Yttergård Jenssens agent.

Han har denne uka besøkt Lyon og snakket med klubbledelsen.

— Signalene jeg har fått er at de ønsker å ha kontroll på Ulrik for å utvikle ham videre i Lyon. Derfor er utlån ikke så aktuelt nå, sier Karlsen til iTromsø.

Tøff konkurranse

I den nesten 30 mann store Lyon-troppen er det tøff konkurranse om plassene, og trass i tilliten Yttergård Jenssen fikk tidligere i sommer er det ikke sikkert at en A-lagskontrakt vil bli en realitet i sommer.

— Planen videre er at Ulrik skal trene mye med A-laget. Så får vi se hva som skjer, sier Karlsen.

Dersom Yttergård Jenssen ikke får A-lagskontrakt med Lyon, går hans nåværende kontrakt med klubben ut neste sommer. Det betyr at han allerede til nyttår kan skrive under en avtale med en ny klubb dersom den franske storklubben ikke ønsker han med videre.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball