MK-spiller Norges største potet?

MANDAL: Tore Hansen skriver seg trolig inn i 2006-årboka som den spilleren i Fotball-Norge som har bekledd flest roller.

Fotball NM Rosenborg - Mandalskameratene 1-0Roar Strand, RBK og Tore Hansen, MandalskamerateneFoto. Carl-Erik Eriksson. Digitalsport   Foto: Digitalsport

fotball

Hansen har spilt nær sagt alle posisjoner — ni i tallet - for MK denne sesongen og i tillegg dømt kamper opp til 3. divisjonsnivå.

— Det har vært et helt spesielt år, sier Tore Hansen til fvn.no og ler.

Ni plasser

MK-spilleren har bekledd følgende roller i årets MK-lag, som rykket opp til 1. divisjon: Høyreback, høyre midtstopper, venstreback, høyrekant, høyre indreløper, sentral midtbane, venstre indreløper, venstrekant og spiss.

Siden de to midtstopperposisjoene må kunne sies å være svært like er det bare keeperplassen Hansen ikke har prøvd i år. Og det gnager, forteller fedabuen – som er bror til MKs trener Svein Hansen.

Spurte om keeper

— Frustrerende. Jeg spurte før siste kamp om jeg kunne få stå litt i mål på slutten, men da smilte bare Svein. Da det gjenstod to minutter gjorde jeg tegn til benken om å få bytte med Terje Reinertsen i målet, men Svein bare lo av meg, forteller Hansen, som har kåret seg selv til årets største MK-potet på klubbens hjemmeside.

”Årets potet! Denne prisen kunne du nok tro Kristoffer Paulsen fra Start skal ha, men nei takk, mister Paulsen – den beholder undertegnede! Høyreback, midtstopper, venstreback, høyrekant, høyre indreløper, sentral, venstre indreløper, venstrekant, spiss OG dommer! Det er hvor jeg har blitt plassert av Svein i år. Det er også verdt å nevne at jeg spurte Svein om å få keeper-plassen de siste to minuttene mot Viking 2 slik at jeg kunne få alle posisjonene i år, men den surpompen mente det bare var tull”.

— Hva synes du om å være en potet i fotballsammenheng?

— Det har sine for- og bakdeler. Jeg ser det som en tillitserklæring at jeg får sjansen på mange plasser. Samtidig blir det vanskeligere å levere stabile prestasjoner. Men bare jeg spiller, så er jeg fornøyd, sier Hansen.