Manchester City måtte bite i gresset

Storfavoritten slet i FA Cupens første hinder.

BET I GRESSET: Álvaro Negredo og Manchester City greide ikke å vinne over Blackburn lørdag.  Foto: NTB scanpix

fotball

BLACKBURN-MANCHESTER CITY 1-1

Álvaro Negredo ga bortelaget en oppskriftsmessig ledelse like før pause, men i annen omgang slo hjemmelaget tilbake og utlignet gjennom Scott Dann etter 55 minutter.

Manchester City ligger på annenplass i Premier League, mens Blackburn bare er nummer ti i mesterskapsserien. Likevel må lagene ut i omkamp i Manchester, en kamp som spilles om halvannen uke.

Det betyr et enda tøffere kampprogram for City som kjemper om ligagull samtidig som laget fortsatt er med i ligacupen, mesterligaen og FA-cupen.

Lagkompiser kranglet

Citys ledermål kom etter corner da det var spilt 45 minutter.

Edin Dzeko sendte av gårde en heading som ville gått utenfor mål, men spanske Negredo var påpasselig frampå og bredsidet ballen i mål.

Hjemmelaget ropte på offside, men ble ikke hørt av dommeren.

På vei mot garderoben havnet Blackburn-spillerne Grant Hanley og Chris Taylor i en voldsom diskusjon om målet, og utvekslet et par dytter.

Ti minutter etter hvilen var det Blackburns tur til å score på en corner.

En umarkert Rudy Gestede fikk voldsomt trøkk med en heading, og etter en klønete inngripen av Costel Pantilimon fikk Dann en enkel jobb fra kloss hold.

Rødt kort

Mot slutten hadde begge lag sjansen til å avgjøre, men det ble ikke flere mål på Ewood Park.

Fem minutter før slutt ble Citys Dedryk Boyata utvist etter en hodeløs takling av DJ Campbell, og Blackburn fikk med det en gylden mulighet med én mann mer.

Til tross for et solid trykk de siste minuttene ble det 1-1. Dermed blir det omkamp i Manchester, noe som gjør at City får et heftig program i ukene som kommer.

Joshua King fikk spille 26 minutter som innbytter for Blackburn.