Marerittminuttet ødela for TIL i serieåpninga

TIL klarte aldri å våkne fra kalddusjen og ble sendt hjem med null poeng i bagasjen etter et ydmykende 1–4-tap borte mot Start.

MARERITT: Her starter marerittet for TIL når Kristján Flóki Finnbogason satt inn 1–0.  Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

fotball

Det var Start som åpnet serieåpninga best hjemme på Sør-Arena. Etter kun tre minutter dukket Start-spiss Kristján Flóki Finnbogason opp på bakerste stolpe etter en corner, headet i en lang bue i tverrligger og ut.

Kun to minutter senere var Kent-Are Antonsen frempå da han møtte en markkryper fra Gjermund Åsen i feltet, men skuddet fra vel syv meter ble blokkert.

Så startet marerittet! På under et minutt scoret Start to (!) mål! Først var det et skudd som endret retning. Ballen hevnet hos Floki Finbogason, som brystet ballen ned, Tom Høgli skled på den kalde matta, og islendingen skjøt via Gudmund Kongshavn og i mål.

Og før TIL fikk surret seg gikk Start rett i strupen på Gutan. Denne gangen var det Kevin Kabran som skjøt i mål fra like utenfor 16-meteren etter noe passivt press fra Høgli og Magnar Ødegaard.

Etter halvtimen spilt kom et eksempel på hvor komplisert den ballbesittende stilen kan være da Gudmund Kongshavn skjøt ut til en presset Tom Høgli som med et dårlig tilbakespill, slo rett til corner, som heldigvis for TIL ikke resulterte i farlighet.

Nære på 3–0

Gutan slet veldig i perioder med å spille seg ut mot et Start-lag som sto meget høyt i presset.

Etter 35 minutter skulle det stått 3–0 da Aron Sigurdarson spilte igjennom venstreback Elliot Käck som rundet Kongshavn, men fra skrå vinkel på åpent mål satt ballen utenfor med feilfoten. Gutan slapp med skrekken.

– Vi er ikke til stede her og treffer ikke på presset vårt eller i angrepsspillet, sa Simen Wangberg til Eurosport i pausen.

Spikeren i kista

I kampens 52. minutt gikk Landu-Landu på et fint løp fremfor, la ut til Runar Espejord som fra skrå vinkel like utenfor 16-meteren, skjøt i en Start-forsvarer og ut til kast.

KAMPFAKTA

Eliteserien, første runde

Sør Arena, søndag

Start 4 (2)

TIL 1 (0)

Mål: 1–0 (6) Kristján Flóki Finnbogason, 2–0 (7) Kevin Kabran, 3–0 (61) Elliot Käck, 3–1 (90) Morten Gamst Pedersen, 4–1 (90) Afeez Olalekan Aremu

Gult kort: Isaac Twum, Tobias Christensen og Henrik Robstad, Start. Simen Wangberg og Christian Landu-Landu, TIL.

Sjanser: 8–2

Cornere: 5–5

Tilskuere: 3.068

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF.

Men etter 61 minutter var alt håp om ute om poeng for Gutan. Kevin Kabran fintet ut Tom Høgli, slo knallhardt inn i feltet til en umarkert Elliot Käck, som satt inn 3–0 med en avslutning mot lengste hjørne. Venstrebacken burde vært markert, men keeper Kongshavn kunne kanskje også ha tatt den. Likevel var 3–0 et faktum, og ting gikk fra vondt til verre for Simo Valakaris mannskap.

Dobbel tverrligger

Etter 70 minutter gjorde Valakari grep fra benken. Mushaga Bakenga så ikke ut til og trives som høyrekant og ble erstattet av slovenske Slobodan Vuk.

Samtidig gikk også Lasse Nilsen ut og ble erstattet av Elhadji Mour Samb.

Men byttene så ikke ut til å hjelpe. På et eller annet merkelig vis sto det ikke 4–0 etter 82 minutter spill. Espen Børufsen fikk stå alene og lade kanonen fra vel 7 meters hold, smalt ballen i tverrliggeren, Eirik Wichne var først på returen, men på strek sto Tom Høgli og fikk akkurat hodet på ballen, til tverrliggeren og returen holdt Kongshavn.

To perlemål

Like før 90 minutter fikk TIL et trøstemål da Morten Gamst Pedersen dunket til fra nesten 30 meter, i en nydelig bue over Start-keeper Håkon Opdal og i mål.

Kun minuttet senere svarte Start med et nesten tilsvarende mål da Afeez Olalekan Aremu scoret et nesten identisk mål. Dermed endte det 4–1. En fryktelig start på 2018-sesongen for Gutan.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball