«Med et slikt utgangspunkt er det lov til å drømme om gull»

BLOGG: Brann virket død som gullkandidat. Det var knapt puls å spore. Men dette laget kan aldri avskrives, skriver Doddo.

Doddo mener dette Brann-laget aldri kan avskrives. Nå drømmer han om gull.  Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

fotball

Ut av flere svake kamper, dårlige resultater og en usannsynlig svak omgang mot Stabæk, ble Brann igjen en gullkandidat.

Det er nesten ikke til å fatte, men det er bare å ta imot herligheten og glede seg stort til de neste serierundene, ikke minst kampen som skal spilles søndag klokken 20.00, kampen mot Rosenborg.

Byens stolthet har grepet på gullet igjen. Vinner Brann de resterende kampene, er de seriemester. Det gjenstår fire kamper, og tre av dem spilles på hjemmebane. Med et slikt utgangspunkt er det lov til å drømme om noe vi bare har opplevd én gang de siste 55 årene – da er det lov å drømme om gull. Ikke bare fordi Lars Arne Nilsen er en alkymist – han evner å skape gull ut av grå kamper – men også fordi Rosenborg har mistet takt og tone og nå synger surt og skjærende.

Det viser nok en gang at dette Brann-laget aldri kan avskrives. Selv når de ikke finner hverandre med en eneste pasning og spiller så dårlig at det er vanskelig å begripe, så kan du regne med Lars Arne Nilsen og hans menn. Uansett hvem han velger å spille med. De kommer tilbake.

Laguttaket var denne gangen oppsiktsvekkende. Millionmannen Bamba var plassert på benken, toppscorer Skålevik var utelatt fra troppen, mens floppen Kjelsrud Johansen var inne på laget. Ikke nok med det, gamle Braaten var tilbake fra start, mens en friskmeldt Acosta var ute av laget. Kunne dette gå bra, da? Det så ikke sånn ut i første omgang, og det var mange som antok at Brann var døde som gullkandidaten. Det var knapt puls å spore. Bunnlaget Stabæk herjet med Brann. De hadde den ene feite målsjansen etter den andre, og det var ganske enkelt et mirakel at de ikke satte noen av dem. Første omgang ebbet ut med et håp som var i ferd med å forvitres.

Men så ordnet det seg i andre omgang. Etter at Stabæk helt fortjent hadde gått opp i ledelsen, forsto guttene våre plutselig alvoret. Da begynte de å ta tak i kampen, da begynte de å vinne duellene, og de fikk ballen ned på bakken og begynte å spille fotball igjen. Helt sentral i dette spillemessige comebacket var Fredrik Haugen.

Han sto frem da vi trengte ham som mest. Han kommer til å bli dypt savnet neste helg.

Brann tok grep om kampen, og så viste det seg at LAN likevel ikke hadde dummet seg ut med laguttaket. For hvem andre enn Henrik Kjelsrud Johansen dukker opp og scorer? Og hvem andre enn en sulten Bamba kommer inn og avgjør?

Lars Arne Nilsen, altså. For en mesterhjerne.

Nå er det bare å glede seg til søndag. For en kamp det vil bli.