KRITISK: Jonás Gutiérrez er lite fornøyd med måten han ble behandlet på av Newcastle.

KRITISK: Jonás Gutiérrez er lite fornøyd med måten han ble behandlet på av Newcastle. Foto: NTB scanpix

Mener han ble diskriminert av engelsk toppklubb etter kreftsykdommen

Jónas Gutiérrez saksøker Newcastle for behandlingen han fikk av klubben.

Jónas Gutiérrez var gjennom flere sesonger en viktig brikke på Newcastle-laget. I 2014 ble han imidlertid diagnostisert med testikkelkreft.

Etter sist sesong fikk Gutiérrez beskjed om at han ikke hadde en fremtid i klubben. Nå går argentineren hardt ut mot måten han ble behandlet på etter at han ble syk og varsler søksmål mot Newcastle.

— I den siste perioden i klubben følte jeg at jeg ble diskriminert på grunn av sykdommen min, sier Gutiérrez ifølge den spanske avisen Marca.

Gutiérrez betalte selv for kreftbehandling i Argentina.

Fikk sparken over telefon

32-åringen ble i sommer klar for den spanske toppklubben Deportivo la Coruña.

— I mitt sjette år i Newcastle var jeg en del av startoppstillingen, men så fikk jeg en muskelskade. Og da jeg kom tilbake fikk jeg påvist testikkelkreft. Etter operasjonen fikk jeg beskjed om å se meg om etter en annen klubb. Det er ikke en vanlig måte å behandle en spiller som ikke hadde gått glipp av en kamp på fem år, forteller Gutiérrez.

Før sommeren kom det frem at Gutiérrez og Ryan Taylor fikk beskjed om å forlate Newcastle over telefon. Daværende manager John Carver ble instruert om å videreformidle klubbens avgjørelse.

— Carver ringte meg og sa klubben ikke ville tilby meg ny kontrakt. Vi hadde en kort prat, før han ba meg gi telefonen videre til Jonás. Det var helt utrolig. Men han hadde fått beskjed om å gjøre det, og han var helt klart ikke tilpass med å måtte gjøre det. Så jeg vil egentlig ikke klandre manageren. Han hadde sine instrukser, sa Ryan Taylor.

Gutiérrez sitter imidlertid fortsatt igjen med mange gode minner etter 147 kamper for klubben fra Nord-England.

— Jeg vil for alltid være takknemlig overfor Newcastle-fansen og folk i støtteapparatet, som fysioterapeutene og kokken. Men det er andre folk jeg ikke hørte noe fra etter operasjonen, sier han.