Messi-dobbel da Barcelona lekte seg videre i cupen

Argentineren i storslag.

Lionel Messi scoret to tidlige mål mot Celta.  Foto: ALBERT GEA / X01398

fotball

Barcelona – Celta 5–0

Lionel Messi scoret to ganger i det første kvarteret mot Celta og levnet ingen tvil om at Barcelona skulle ha den siste kvartfinaleplassen i den spanske cupen.

Det sto 1–1 etter den første kampen i Vigo, og det var derfor knyttet en viss spenning til returkampen på Camp Nou. Messi fjernet den med sine scoringer i det 13. og det 15. minutt på vei mot 5-0-seier.

Jordi Alba, som la opp til begge Messi-målene, gjorde selv 3–0. Tre minutter senere scoret også Luis Suárez, og dermed ledet Barcelona med fire mål etter en drøy halvtime. Da handlet det bare om hvorvidt gjestene skulle slippe unna med æren i behold.

Celta greide å tette brukbart igjen den siste timen, men Ivan Rakitic fastsatte resultatet i sluttminuttene da han nikket inn et hjørnespark fra Ousmane Dembélé.

Barcelona-tilhengerne som håpet å få se Philippe Coutinho i aksjon allerede torsdag må smøre seg med tålmodighet. Rekordkjøpet fra Liverpool har en lårskade og måtte nøye seg med tribuneplass.

Sevilla videre

Sevilla slo Cádiz 2–1 i sin returkamp og gikk videre med sammenlagt 4–1. Seriefemmeren hadde 2–0 å gå på etter den første kampen i Cádiz, og La Liga-laget tok ledelsen torsdag etter 31 minutter ved Wissam Ben Yedder.

Joaquín Correa la på til 2–0 etter 54 minutter og punkterte i realiteten kampen, men Cádiz fikk sitt trøstemål da Alvaro Garcia scoret fire minutter før full tid.

Espanyol-seier

Espanyol sikret avansement med en sterk borteseier mot Levante. Laget fra Barcelona tapte hjemmeoppgjøret 1-2, men slo tilbake og er klar for kvartfinalen etter å ha vunnet 2–0 borte.

Leo Baptistao ga laget ledelsen etter 14 minutter, og Gerard Moreno satte inn 2–0 etter 34 minutter. Levante presset på for en redusering som ville gitt ekstraomganger, men Espanyol holdt unna og kan forberede seg på kvartfinale.

Atlético Madrid, Valencia, Alavés, Leganés og Real Madrid tok seg videre tirsdag eller onsdag. Kvartfinalene trekkes fredag.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball