Midtbaneprofilen utestenges etter dette pinlige skuespillet

Kevin Strootman (27) mister to storkamper etter å ha filmet til seg straffespark.
fotball

I søndagens 1–3-tap mot byrival Lazio gikk Strootman ned i straffefeltet på stillingen 1–0 til Lazio like før pause. TV-bildene viser at nederlenderen aldri har noe kontakt med en Lazio-spiller.

Situasjonen skjer 32 sekunder ut i høydepunktvideoen ovenfor.

Nå har det italienske forbundet ilagt Strootman to kampers karantene for det smakløse skuespillet. Disiplinærkomiteen mener at den nederlandske landslagsspilleren opptrådte «seriøst usportslig», skriver Football Italia.

– Jeg synes det er greit at han får to kamper. Med en gang så det ut som han kanskje ble tatt, men fra de andre TV-bildene ser man tydelig at det er ingen kontakt. Det som kan være formildende er at han hopper unna en takling, men filming er juks, og juks er et uvesen, sier Rolf Otto Eriksen, Serie A-kommentator for Viasat.

Mister storkamper

Og det er ikke hvilke som helst kamper han mister. Det er borte mot Milan på San Siro og hjemme mot Juventus.

– Det gir et ekstra smekk på pungen. Det er to svært avgjørende kamper, sier Eriksen.

Kevin Strootman er ilagt to kampers karantene etter filmingen i byderbyet. Her jubler han fra et annet møte mot Lazio.   Foto: Gregorio Borgia / TT / NTB Scanpix

Roma kjemper om andreplassen i Serie A. De er ett poeng foran Napoli og ni poeng bak Juventus med fire serieomganger igjen.

– Napoli har lettere program, og jeg tror de fort tar andreplassen. For Serie As del håper jeg egentlig at Roma blir nummer to, fordi jeg tror Napoli håndterer en Champions League-kvalik mye bedre enn Roma, sier Eriksen.

Ny sportsdiretkør og stadionplaner

Til tross for at Roma-kongen Fransesco Totti (40) kun har fire kamper igjen i trøya, er fremtiden til klubben spennende. Klubben får ny sportsdirektør i anerkjente Monchi fra Sevilla.

– Det blir veldig spennende. Han er ansett som en av de dyktigste sportsdirektørene i Europa, men nå kommer han til et nytt land, og han kjente Sevilla fra før som spiller. Roma er kjent som en klubb med litt kaos rundt, og det blir spennende å se om Monchi takler den italienske galskapen, sier Eriksen.

Hovedstadsklubben ønsker også å flytte fra Olympiastadion. De planlegger å bygge stadion i bydelen Tor di Valle med navnet Stadio della Roma. med 52.500 sitteplasser.

Rykter i Italia har for øvrig sagt at Strootman skal være ønsket av Inter og Manchester United.