Midtsjø slapp med skrekken

MR-undersøkelsen ga positivt svar.

Det så ikke lyst ut da Fredrik Midtsjø forlot Lerkendal på krykker lørdag, men tester viser at skaden ikke er så ille som fryktet.  Foto: PETTER RASMUS OG HÅVARD JENSEN

fotball

— Jeg trodde jeg var ute i en god stund da jeg lå på matta. Det er greit at det ikke blir så langvarig som jeg fryktet, sier Fredrik Midtsjø.

Da Midtsjø forlot Lerkendal på krykker etter skrekk-taklingen fra Moldes Fredrik Aursnes, var RBK usikre på hvor alvorlig skaden var.

Søndag kveld var midtbanespilleren på MR-undersøkelse, og svarene fra undersøkelsen som kom mandag formiddag var oppløftende.

Flaks

— Trykket mot foten var så stort at det var sannsynlig at det var noe mer enn et overtråkk. Men bildene viser at det var det heldigvis ikke. Jeg tenker at Fredrik kunne kommet mye verre ut av dette. Det er en kombinasjon av litt flaks og at han er godt trent og i god form. Midtsjø er i gang igjen i god tid før kampen mot Bodø/Glimt, sier RBKs medisinsk ansvarlige Haakon Schwabe.

Midtbanespilleren kastet krykkene allerede første kvelden, men kjenner smellen godt fortsatt.

— Smertene er ikke så store, men det er stivt og ømt så jeg hinker rundt. Haakon og guttene var flinke til å få på press og iset ned ankelen, så det meste av hevelsen gikk fort ned, sier Midtsjø.

Happy tross forfall

Mandag formiddag meldte rbk.no at Midtsjø har meldt forfall til landskampene mot Island og Belgia.

— Det er så klart kjipt å gå glipp av to landskamper. Det er et skår i gleden. Jeg skulle gjerne fått med meg de to kampene og bidratt for landslaget, for jeg føler at jeg er i bra form. Men samtidig - hadde jeg stått på foten da taklingen kommet, kunne det gått virkelig ille. Så jeg er ganske happy med utfallet slik det ble, sier han.