Midtsjø var millimetere fra drømmescoring: - Synd den ikke gikk inn

Se sjansen som fort kunne blitt årets mål her.
fotball

LILLESTRØM (Adressa.no): Det meste gikk Rosenborgs vei i 5-0-seieren over Lillestrøm, men ved et tilfelle var ikke marginene på serieledernes side.

Og det gjorde at Åråsen-publikummet ikke fikk sett en scoring som ville gått sin seiersgang på TV og internett de neste dagene og ukene.

På stillingen 0-0 tok Fredrik Midtsjø med seg ballen fra midtbanen og løp mot Lillestrøms mål. Trønderen, som fyller 22 år i morgen, driblet seg forbi flere Lillestrøm-spillere og da han var 20 meter fra mål bestemte han seg for å fyre av. Skuddet gikk i en lekker bue over keeper Arnold Origi og så ut til å duppe i krysset, men traff undersiden av tverrliggeren.

— Det var et godt raid, det kan jeg si. Men jeg fikk ikke med meg skuddet etterpå, for da lå jeg og kavet i gresset, sier Midtsjø.

Bestemte seg tidlig

Midtbanespilleren bestemte seg for å prøve seg på dribleraidet, da han så Lillestrøm-spillerne komme rusende mot han, og sier at det ikke var vanskelig å komme seg forbi dem. Da han kom på skuddhold følte han at han måtte teste slegga.

— Jeg fikkhøreat jeg traff tverrliggeren og at den gikk raskt ned på gresset igjen. Det var synd at den ikke gikk inn, men det er sånn som skjer, sier han.

Lillestrøm slapp med skrekken, men bare et drøyt minutt senere måtte de se en suser i nettet, da Pål André Helland satte inn 1-0 på vakkert vis. Målscoreren var imponert over både Midtsjøs skudd og lagkameratens prestasjoner i år.

— Fredrikdro til det han var mann for, og den holdt på å dette ned i krysset. Fredrik har tatt et fantastiskesteg i år og han bare sklir gjennom midtbanen til motstanderne. Jeg tror han er jævel å spille mot, sier Helland.

Hadde ikke trodd på femmålsseier

Midtsjø var naturlig nok godt fornøyd med seieren som sørget for at de holdt Stabæk på sju poengs avstand. At seieren skulle bli så stor, hadde han ikke sett for seg.

— Det var ganske sykt. Det har alltid vært en tøff batalje å komme til Åråsen, så det var veldig sterkt. Vi vet alltid at vi kommer til å score, men jeg hadde ikke trodd at det skulle bli fem mål, sier Midtsjø.

Han forklarer den gode andre omgangen, der de scoret tre mål, med at de føler seg trygge på seg selv.

— Jeg følte at vi hadde kontroll og maltedem sønder og sammen. Jeg var trygg på at vi kom til å vinne, sier han.