Minst 19 politibetjenter utsatt for vold under skandalekamp: – Det vil komme mange, mange flere siktelser

FCK-supportere kan forvente straff etter stygge scener i Danmark søndag.

Det ble voldsomme scener i sluttminuttene av kampen mellom Brøndby og FC København.  Foto: Claus Bech / Scanpix Denmark

fotball

I alt 19 vakter og politibetjenter ble utsatt for vold under kaoskampen mellom Brøndby og FCK søndag kveld, ifølge dansk politi.

Politiet løslot mandag de seks personene som ble pågrepet etter kampen. Men det betyr ikke at FCK-fansen vil gå ustraffet fra hendelsen. Totalt er det snakk om 42 lovbrudd, ifølge visepolitiinspektør Brian Toftemann i København-politiet.

– Etter en juridisk vurdering er påtalemyndigheten kommet frem til at ingen skal fremstilles for grunnlovsforhør. Men siktelsene opprettholdes, sier han.

Grunnlovsforhør er en dansk rettsprosedyre som politiet kan benytte om de ønsker å holde en person lenger enn ett døgn.

Venter flere siktelser

De mange lovbruddene i forbindelse med søndagens kamp omfatter blant annet vold mot politiet, besittelse av slagvåpen og maskering.

– Vi har 19 saker der våre kolleger er blitt utsatt for vold. Vi har nå gått i gang med et stort etterforskningsarbeid som særlig dreier seg om gjennomgang av videomateriale. Det vil komme mange, mange flere siktelser, sier Toftemann.

Hatkamp

Uroen oppsto på borteseksjonen da Simon Tibbling sendte Brøndby i ledelsen 1–0. Det begynte med at en vakt gikk i bakken da han fikk en stol i hodet, og derfra eskalerte volden.

Over 50 politibetjenter stormet inn på banen for å få kontroll over situasjonen. Kampen ble stanset i 18 minutter før de siste to minuttene kunne spilles ferdig. Brøndby vant 1–0.

– Det er veldig sjelden vi må gå inn på stadion, men det var nødvendig på grunn av den voldelige og uakseptable adferden vi var vitne til, sa Claus Buhr, kommunikasjonsansvarlig i Københavns Vestegns-politiet, til avisen Ekstra Bladet.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball