Minst 19 politibetjenter utsatt for vold under skandalekamp: – Det vil komme mange, mange flere siktelser

FCK-supportere kan forvente straff etter stygge scener i Danmark søndag.

Det ble voldsomme scener i sluttminuttene av kampen mellom Brøndby og FC København.  Foto: Claus Bech / Scanpix Denmark

fotball

I alt 19 vakter og politibetjenter ble utsatt for vold under kaoskampen mellom Brøndby og FCK søndag kveld, ifølge dansk politi.

Politiet løslot mandag de seks personene som ble pågrepet etter kampen. Men det betyr ikke at FCK-fansen vil gå ustraffet fra hendelsen. Totalt er det snakk om 42 lovbrudd, ifølge visepolitiinspektør Brian Toftemann i København-politiet.

– Etter en juridisk vurdering er påtalemyndigheten kommet frem til at ingen skal fremstilles for grunnlovsforhør. Men siktelsene opprettholdes, sier han.

Grunnlovsforhør er en dansk rettsprosedyre som politiet kan benytte om de ønsker å holde en person lenger enn ett døgn.

Venter flere siktelser

De mange lovbruddene i forbindelse med søndagens kamp omfatter blant annet vold mot politiet, besittelse av slagvåpen og maskering.

– Vi har 19 saker der våre kolleger er blitt utsatt for vold. Vi har nå gått i gang med et stort etterforskningsarbeid som særlig dreier seg om gjennomgang av videomateriale. Det vil komme mange, mange flere siktelser, sier Toftemann.

Hatkamp

Uroen oppsto på borteseksjonen da Simon Tibbling sendte Brøndby i ledelsen 1–0. Det begynte med at en vakt gikk i bakken da han fikk en stol i hodet, og derfra eskalerte volden.

Over 50 politibetjenter stormet inn på banen for å få kontroll over situasjonen. Kampen ble stanset i 18 minutter før de siste to minuttene kunne spilles ferdig. Brøndby vant 1–0.

– Det er veldig sjelden vi må gå inn på stadion, men det var nødvendig på grunn av den voldelige og uakseptable adferden vi var vitne til, sa Claus Buhr, kommunikasjonsansvarlig i Københavns Vestegns-politiet, til avisen Ekstra Bladet.

(©NTB)