Müller og Robben ordnet Bayern-seier

Bayern München fikk en god, men samtidig noe rufsete, start på sesongen i Bundesliga fredag. De regjerende mesterne slo Wolfsburg på hjemmebane med 2-1.

MÅLMANN: Arjen Robben havnet på scoringslisten mot Wolfsburg.   Foto: NTB scanpix

fotball

Robben nådde ikke helt til topps i sommerens fotball-VM, slik som mange av hans lagkamerater, men inntok hovedrollen da den tyske ligaen ble sparket i gang fredag. I første omgang serverte han Thomas Müller, som sendte Bayern i føringen. I annen omgang la han selv på til 2-0. I tillegg var Robben et konstant uromoment i kampen, som Bayern trolig ønsket å vinne med større margin.

Gode muligheter

Foruten Robbens 2-0-scoring, som for øvrig kom som et resultat av en svært godt gjennomført kontring, skapte ikke Bayern stor mer enn sine gjester utover kampen.

Wolfsburg viste solide takter, selv uten nyervervelsen Nicklas Bendtner på banen. Reduseringen fikk de ved kroaten Ivica Olic etter 52 minutter.

Utligningen burde ha kommet fra Junior Malanda etter 80 minutter, men Manuel Neuer fikk så vidt avverget den første avslutningen. Ballen gikk via keeperen, i tverrliggeren og tilbake i føttene på Malanda. Returen ble på utrolig vis satt utenfor mål.

– Vi spilte godt i 30 minutter, før de satte opp tempoet. Deretter hadde vi sjanser til å komme tilbake. Vi mistet ballen for lett enkelte ganger og det er noe som irriterer meg, sa Wolfsburg-sjef Dieter Hecking.

Badstuber tilbake

Tysklands landslagssjef Joachim Löw var på tribunen og likte sannsynligvis det han så av både Müller og Neuer mot Wolfsburg. Han fikk også se Holger Badstuber i aksjon. Forsvarsspilleren har vært ute med kneskade siden desember 2012. Han hadde ikke stort å si om sitt eget comeback etter kampslutt, men roste lagets innsats.

– Vi gjorde en veldig bra kamp, selv om vi ikke har spilt så mye sammen som et lag. I annen omgang mistet vi noe av dampen i spillet, men alt i alt var det en veldig bra start, sa Badstuber.(©NTB)