Molde kan bli straffet av Fotballforbundet

NFF skal behandle saken om den ulovlige leieavtalen mellom Molde og Haugesund.

Diskusjon: Tobias Svendsen på Aker stadion før Haugesunds kamps mot Molde.  Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

fotball

Bakgrunnen for konflikten er låneoppholdet til Molde-spillerne Tobias Svendsen og Ibrahima Wadji. Før møtet mellom lagene ble det kjent at det forelå en muntlig avtale om at spillerne ikke skulle benyttes i kampen mot Molde. Dette er ikke tillatt, ifølge NFFs regelverk.

Konkurransedirektør Nils FIsketjønn bekreftet overfor Rbnett at NFF hadde bedt klubbene om en redegjørelse. Han ønsket ikke å kommentere mulige sanksjoner.

Klubbene har frist til mandag

Haugesund-leder Eirik Opedal hevdet at dette var et krav MFK kom med i forhandlingene, mens direktør Øystein Neerland avviste påstanden og svarte at dette var en «gentlemens agreement» basert på hundre prosent frivillighet fra klubbene.

Nå har påtalenemda i fotballforbundet anmeldt Molde og Haugesund til Doms- og sanksjonsutvalget. Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver Christer Madsen i NFF.

– Påtalenemda besluttet å anmelde. Klubbene har fått frist til mandag med å komme med kommentar til anmeldelsen, og det sendes til Doms- og sanksjonsutvalget for vurdering, sier Madsen til Eurosport.no.

MFK avventer behandlinga

Molde-direktør Øystein Neerland svarer følgende i en sms til Eurosport:

- Vi avventer videre behandling i saken, så tar vi stilling til konklusjonen når den foreligger.

Ibrahima Wadji spilte hele kampen på Aker stadion 11. november, Tobias Svendsen ble byttet inn etter 63 minutter.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball