Molde og Haugesund bøtelagt av fotballforbundet

Klubbene straffes for brudd på regelverket etter utlånet av to spillere. Molde tar bota til etteretning.

Spilte fra start: Ibrahima Wadji i duell med Ruben Gabrielsen.  Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

fotball

Molde og Haugesund må betale 20.000 kroner hver i bot etter at klubbene gjorde en muntlig avtale om at Tobias Svendsen og Ibrahima Wadji ikke skulle spille for Haugesund mot Molde.

«FK Haugesund og Molde FK inngikk utlånsavtaler på de to Molde-spillerne Ibrahima Wadji og Tobias H. Svendsen. Avtalen skal ha inneholdt en begrensning som sa at spillerne ikke kunne spille mot Molde FK for FK Haugesund. I henhold til overgangsreglementet kan det i forbindelse med overgang eller utlån av spillere «ikke avtales vilkår av økonomisk, sportslig eller annen karakter knyttet til bruk av spilleren i spesielle kamper eller bestemte tidsrom», skriver NFF i en pressemelding.

«På grunnlag av foreliggende dokumentasjon og forklaringer finner doms- og sanksjonsutvalget det bevist at klubbene muntlig har avtalt at de to Molde-spillerne ikke skulle spille mot FK Haugesund som beskrevet i påtalenemndas anmeldelse. Det er ingen tvil om at avtalen ble inngått mellom klubbene. At klubbene senere ble enige om at avtalen ikke skulle gjelder, endrer ikke det forhold at det tidligere var inngått en urettmessig avtale. Utvalget legger derfor til grunn at det foreligger et brudd på NFFs overgangsreglement», fastslår doms- og sanksjonsutvalget.

Innbytter: Tobias Svendsen i samtale med Ole Gunnar Solskjær etter kampen.  Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Utvalget har etter en samlet vurdering kommet til at påtalenemndas innstilling på en bot på 20 000 kroner til begge klubber er passende. Utvalget skriver blant annet dette om sanksjonsutmålingen:

«Slike avtaler er egnet til å påvirke seriespillet og vil kunne ha uheldige konsekvenser for andre klubber i serien. Allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier derfor at det reageres strengt mot slike overtredelser.»

– Vi tar bota til etterretning, skriver Molde-direktør Øystein Neerland i en sms til Rbnett. Klubben kommer dermed ikke til å anke dommen.

Dagen før kampen på Aker stadion 11. november ble klubbene angivelig enige om at spillerne kunne benyttes. Wadji startet for Haugesund, mens Svendsen kom utpå som innbytter. Molde vant 2–0.

Wadji ble nylig solgt fra Molde til Haugesund. Svendsen er fortsatt MFK-spiller, men skal være aktuell for Sandefjord.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball