Molde slo tilbake etter RBK-ydmykelsen. Men det satt langt inne.

Innbytter Ibrahima Wadji skled inn et rotemål på overtid da Molde tok en litt heldig 2-1-seier over Lillestrøm i søndagens hjemmekamp.

Moldes Erling Braut Håland (t.h.) feirer 1-1-målet i kampen mot Lillestrøm.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix.

fotball

MOLDE-LILLESTRØM 2–1

Molde var serieleder både før og etter kampen, men de glitret på ingen måte mot Lillestrøm. Likevel klarte de å vinne 2-1 akkurat som de gjorde i fjorårets hjemmekamp i Molde mot samme lag.

Lillestrøm kjempet heroisk, og kanskje hadde de også fortjent å få med seg det ene poenget, men de kunne ikke stå imot kjempekreftene til 17-åringen Erling Braut Håland som presset fram forarbeidet som ordnet 2-1-mål godt ut i overtiden.

Braut Håland scoret dessuten 1–1-målet - på straffe. Dermed ble han hjemmelagets store helt.

Ranheim følger rett bak Molde på Eliteserie-tabellen. Les mer om askeladdens imponerende seier her.

Imponerte ikke

Molde imponerte ikke, og det så ut som om de fortsatt var litt i bakrus etter 0-4-tapet på lerkendal.

Riktignok åpnet de i ganske bra tempo, men serielederen klarte aldri å tilrive seg noe desidert overtak.

I stedet var det Lillestrøm som tok ledelsen. 25 minutter var spilt da bortelaget scoret på vakkert vis. De gulsvarte rullet opp på høyresiden der skumle Erling Knudzson herjet vilt. Han dro seg elegant fri før han serverte en lissepasning til upressede Fredrik Krogstad. Sistnevnte scoret med en markkryper bak Moldes keeper Andreas Linde.

Bare minutter senere kunne Lillestrøm ha doblet, men avslutningen til Simen Rafn smalt i tverrliggeren.

Thomas Lehne Olsen hadde også muligheten til å lage 2-0, men kom akkurat for sent på bakerste stolpe.

Straffe

Fire minutter før pause kom utligningen som hjemmepublikummet ventet på, og 1-1-scoringen kom på straffe.

Dommeren mente at Thomas Lehne Olsen dro Kristoffer Haugen i trøya, og straffesparket virket greit nok. 17 år gamle Erling Braut Håland var iskald fra krittmerket og skjøt høyt i motsatt hjørnet av der Lillestrøms keeper Marko Maric kastet seg.

Molde framsto litt annerledes enn tidligere i sesongen. Trener Ole Gunnar Solskjær hadde gjort store forandringer på laget som tapte stort på Lerkendal. Vegard Forren og Mathias Normann var ute av troppen, og Ruben Gabrielsen og Etzaz Hussain kom inn. Mattias Mostrøm var ute, og Fredrik Brustad inne. 17 år gamle Erling Braut Håland fikk tillit på topp med Thomas Amang.

Uttelling

Da det så ut som om det ville ebbe ut med 1-1 satte altså Molde inn det lille ekstra som sikret tre poeng. Brauts straffemål, og Brauts forarbeid på høyresiden foran overtidsmålet ble utslagsgivende.

Dermed topper Molde fortsatt tabellen med sine 12 poeng på fem kamper. Lillestrøm står med fire poeng på fem kamper og er foreløpig plassert på nedre halvdel.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball