Molde-storhall til 100 millioner kan stå ferdig neste høst

Nordstrand Jacobsen: — Vi er optimister.

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen presenterte storhallplanene for representantskapet i GassROR IKS på et møte i Molde fredag.   Foto: ERIK BIRKELAND

fotball

MOLDE: Den planlagte storhallen i Julsundet ved Molde kan stå ferdig neste høst. Prisen vil bli rundt 100 millioner kroner.

Planene så dagens lys i 2011 da Molde Fotballklubb vurderte å bygge nytt treningssenter for elitesatsinga i klubben, med storhall og fem treningsbaner.

Etter at det kom kunstgress på Aker stadion har MFK fortsatt jobben for å finansiere selve storhallen, i samarbeid med Aukra kommune.

Sist fredag informerte direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde Fotball om status for prosjektet på generalforsamlinga til GassROR IKS.

— GassROR er en viktig finansiell støttespiller for å få storhallen realisert. Derfor har vi vært i tett dialog med dem over lang tid. Det er viktig for oss at GassROR er orientert om hvor vi står i planene for prosjektet, sier Nordstrand Jacobsen.

Stor bane

Han ønsker ikke å spå når hallen kan stå ferdig, men etter det Romsdals Budstikke forstår er byggetida beregnet til cirka 12 måneder.

— Vi har ikke tenkt så mye på eventuell framdrift ennå, fordi det fortsatt er mye jobb som skal gjøres før det blir aktuelt å starte bygginga. Dette tar den tida det tar, og så får vi se om alle brikkene faller på plass. Ingenting er klart, men vi er optimister, sier Nordstrand Jacobsen.

Hallen skal ha fullverdig spilleflate på 105 x 68 meter.

— Målet er at banen skal bli godkjent for Oddsenligaen, det vil si nivå tre, slik at Molde 2 eller andre lag kan spille 2. divisjonskamper der. Vi ønsker å legge et underlag med god kvalitet, og dra andre kostnader så langt ned som mulig. Vi må blant annet ha garderober samt tribuneplass til 300 tilskuere for å få anlegget godkjent av Norges Fotballforbund, sier Molde-direktøren.

Venter på GassROR

GassRor og Aukra kommune vil være de største bidragsyterne i det totale regnestykket som skal ligge rundt 100 millioner kroner.

I tillegg kommer bidrag fra MFK, spillemidler, momsrefusjon og private aktører.

Aukra-ordfører Bernhard Riksfjord mener det er gode muligheter for at prosjektet blir realisert til neste høst.

— Aukra kommune har regulert området og alt er godkjent i alle instanser. Nå blir det opp til GassROR å behandle søknaden om støtte til prosjektet. Dette vil skje i løpet av mars , sier han.

Storstue

Deretter skal selve intensjonsavtalen mellom MFK og Aukra kommune opp i kommunestyret.

— GassROR er en stor nøkkel for at prosjektet kan iverksettes. Dersom den støtten kommer på plass, vet andre aktører hva de må bidra med og finansieringa blir mer oversiktlig. Eierskapet uttrykte en positiv holdning til planene. Det var et enstemmig ønske om å ta dette interkommunale ansvaret, og bidra til at regionen skal få en storstue som kan brukes til veldig mye mer enn fotball. Det har også kommet positive signaler fra næringslivet, sier Riksfjord.