Mormor anbefaler Lyon for Ulrik (19)

Ulrik Yttergård Jenssen (19) skal i jula vurdere et profftilbud fra Lyon, men han kan også havne i nederlandsk toppfotball.

PÅ JULEFERIE: Den unge Lyon-midtstopperen Ulrik Yttergård Jenssen var i går på julebesøk hos besteforeldrene Alvhild og Arild Yttergård.  Foto: Øyvind Sivertsen

fotball

SENTRUM: I går var 19-åringen på julebesøk hos mormor Alvhild og morfar Arild i Søndre Tollbodgate.

Mormor er klar på hva slags råd hun har.

– Vi er så spent på hva han velger, for det skal han selv bestemme. Men jeg anbefaler Lyon. Vi har vært der mange ganger, Han har fått seg leilighet, så vi kan besøke ham. Det tror jeg også hjelper, han føler seg trygg og gjør det bra på banen og blir enda bedre, sier Alvhild Yttergård, som tidligere var Høyre-ordfører i Tromsø i 1995-1999. ## Nederlandsk interesse

Profftilbudet fra Lyon fikk han for en drøy uke siden. Ulrik vil lytte til råd fra mormor og resten av familien når han skal bestemme seg. Tidlig på nyåret regner han med at avgjørelsen er tatt.

– Jeg skal høre hva alle sier og det blir sikkert noen familieråd i jula før vi kommer til en beslutning, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Det er mye som taler for Lyon, men også nederlandske klubber har vist konkret interesse.

– Jeg har ikke lyst å gå inn på hva slags muligheter det er. Det er også spennende. Jeg kan si at det er et par klubber i Nederland, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Etter det iTromsø kjenner til skal den ene av de nederlandske klubbene være Willem II.

Tøff overgang

Alvhild Yttergård er meget idrettsinteressert. Hun var blant annet med å starte Tromsø Basketballklubb sammen med Peter-Nic. Haakstad.

Hun er mektig imponert over det Ulrik har fått til Lyon etter at han flyttet til Frankrike som 16-åring.

– Det er jo bare helt utrolig. Han som var så «mammadalt» og nesten «mormordalt», sier Yttergård

Og fortsetter:

– Da vi besøkte ham i starten, virket han ensom og kunne ikke språket. Hvordan skulle dette gå, tenkte jeg. Men nå i dag er han nesten franskmann. Han snakker flytende fransk, har tatt sertifikat og klarer seg helt fantastisk selv. Det beundrer vi, og vi er veldig stolte, sier Yttergård.

Ulrik bekrefter at det var tøft i Frankrike i starten. Det gikk nesten halvannet år før ting gikk ordentlig på skinner.

Det var en stor overgang å lære seg språket. Og det var «spisse albuer» på laget. I starten var det en medspiller som ikke sentret til ham på et halvt år.

– Det har vært en reise. Jeg har erfart mye. Jeg har lyst å takke familien min for at jeg har kommet så langt. Jeg hadde ikke klart å bli der så lenge, hvis ikke mamma og Markus (storebror) var med i starten og etter hvert pappa, sier Yttergård Jenssen.

Vil ikke hjem ennå

En dag spiller han gjerne for TIL igjen, men det blir trolig en god del år til.

– Hvis man kommer hjem, kan det bli vanskelig på komme seg ut igjen, Jeg vil være ute så lenge som jeg kan. Jeg trives jo i utlandet, sier Yttergård Jenssen.

Han har allerede trent mye med A-laget i Lyon. Men signerer han for storklubben vil midtstopperen møte en klassespiss som Alexandre Lacazette på trening hver eneste dag.

– I starten var det litt spesielt å være på trening og se den ene store stjernen etter den andre, men – uten å høres cocky ut – man blir jo vant til det. De har jo også selv gått gjennom den samme skolen som jeg har gjort. Det er det som er veldig bra med Lyon, det er en familie og de fleste spillerne er egenutviklet, sier Ulrik Yttergård Jenssen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball