Morten Giæver klar for TIL

Den tidligere TIL- og TUIL-helten har fått trenerjobb hos moderklubben.

Leder i utviklingsavdelingen Truls Jenssen og nyansatt trenerutvikler Morten Giæver.  Foto: Til.no

fotball

Morten Giæver er tilbake i barndomsklubben Tromsø IL etter å ha takket ja til å bli trenerutvikler. Det skriver klubben i en pressemelding.

– Først og fremst vil jeg takke TIL for at de ønsket å engasjere meg i denne stillingen. Det er en veldig spennende jobb og en mulighet til å jobbe med unge og ambisiøse trenere. Det å kunne være med å bidra til å skape en fremtid for unge TIL-spillere er et kult prosjekt som jeg ønsker å være en del av, sier Morten Giæver til hjemmesiden.

Toårskontrakt

Giæver starter i jobben 1. mars og er ansatt på en toårsavtale.

– Vi fikk veldig gode svar da vi hadde Trond Nordsteien i fjor. Stillingen som trenerutvikler for akademiet er kommet for å bli i TIL. Selv om vi hadde en del gode søkere, så traff vi ikke i forhold til hva vi ønsket. Med en tilfeldighet så var Morten i byen og vi begynte å prate om han kunne tenke seg jobben og etter hvert som vi ble bedre kjent med han, så ble vi enige om at han kom til TIL, sier leder for utviklingsavdelingen, Truls Jenssen til hjemmesiden.

Giæver startet sin karriere i TIL og er av mange kjent for straffemissen i debuten 20. august 2000 mot Molde, da Giæver var kun 18 år gammel. Han fikk fire A-kamper for «Gutan» og gikk etter 2001-sesongen til byklubben Skarp der han spilte til 2005.

Giæver var innom flere aldersbestemte landslag og spilte ca 20 kamper fordelt på U18, U17 og U16. Han spilte for TUIL til 2010 og har siden spilt for Sarpsborg 08, Ull/Kisa, Bærum og nå sist i Moss, der han har vært spillende trener.

- Han har kamper i Eliteserien for TIL og spilt for TUIL, Sarpsborg 08 og Ullensaker/Kisa. Dessuten har han vært trener for akademiet i Bærum og assistenttrener i Moss, sier Jenssen.

– Fin drive

Giæver er tilbake i Tromsø etter ni år utenbys.

- Det er en fin drive i TIL om dagen, for det er mye positivt som skjer i akademiet og det jobbes godt på A-laget. Det er viktig for meg at det jobbes godt med bra folk og at det er god stemning. Jeg har veldig sansen for de satser på lokale spillere og det er artig å se at TIL har gjort det bra. Klubben har mange gode trenere, så dette kommer til å bli veldig spennende. Mye har skjedd i klubben og derfor føles det som jeg kommer til noe nytt selv om jeg kjenner klubben og mange av de som er der. Jeg var jo der i 13-14 år fra jeg var en liten gutt, så det blir godt å komme til Alfheim. Sist gang jeg var der, så følte jeg meg hjemme, og det har mye å si, sier TILs nye trenerutvikler.