Mourinho-bildene som setter fart på rykteflommen

— Det er ikke vanlig, sier TV 2-profil.

Her vinker José Mourinho til noen supportere, under et møte med støtteapparatet på gressmatten lenge etter kampen.  Foto: AP

fotball

CHELSEA-LIVERPOOL 1-3

Før oppgjøret mellom Chelsea og Liverpool lørdag, skrev britiske medier at José Mourinho ville få sparken med tap.

Etter 1-3-tapet virker situasjonen håpløs for Mourinho, og etter kampen dukket han opp i et absurd intervju.

Det portugiseren gjorde senere bidrar nå til ytterligere spekulasjoner. Mourinho samlet nemlig støtteapparatet ute på gressteppet, der de hadde en engasjert diskusjon.

TV 2-ekspert Petter Myhre mener José Mourinho er en dårlig ambassadør for Chelsea.  Foto: NTB SCANPIX

— Det er ikke vanlig, sier TV 2-kommentator Pette Myhre til Aftenposten.- Det er vanlig å ta slike ting i garderoben. Jeg vet ikke hva dette kan tyde på, om han ikke hadde plass i garderoben... jeg vet ikke, sier Myhre.

Chelsea har ikke kommet med noen forklaring på hendelsen, men i sosiale medier svirrer ryktene.

— Jeg har aldri sett det før. Det ser illevarslende ut, skriver Carrie Brown, korrespondent for BeIN Sports, på sin Twitter-konto.

— Et siste farvel? spør TV-kanalen BT Sport på Twitter.

Fikk du med deg Mourinhos absurde uttalelser? - Jeg vil unngå trøbbel.

Ferdinand: - Må finne en ny løsning

Diskusjonen mellom Mourinho og kollegaene foregikk etter at de fleste hadde forlatt arenaen. Mourinho vinket imidlertid til noen supportere som merket hva som foregikk.

Deler av Chelsea-fansen sang Mourinhos navn i sluttminuttene, og Liverpool-manager Jürgen Klopp minnet om at portugiseren er en «stor manager». Blant fotballeksperter er imidlertid managerens lagledelse gjenstand for kritikk.

Stemningen så ut til å være dyster da Chelseas støtteapparat møttes etter kampen.  Foto: AP

— Han har gått offentlig ut og kritisert spillere, men han har ikke fått responsen og resultatene han ville ha. Nå må han finne en ny løsning, sier tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand i BT Sport-studio.Nå venter fotballverdenen spent på Chelsea-eier Roman Abramovitsj sitt neste trekk, noe blant andre hovedskribent i BBC, Phil Mcnulty, poengterer.

— Som alltid er alt opp til Roman Abramovitsj i Chelsea. Selv om Chelsea-supporterne støttet manageren og navnet hans lød rundt Stamford Bridge, var dette en ny tafatt og uinspirert prestasjon fra et lag som leverer nedrykksform i stedet for å se oppover tabellen, skriver McNulty i en spalte for BBC.

Mourinho ble spurt om Arsenal-jobben. Her er hans «ertende og avslørende» svar

- Dårlig ambassadør for Chelsea

Petter Myhre venter også spent på Abramovitsj sin reaksjon.

— Abramovitsj går sin egen vei uansett hva vi andre måtte mene. Spekulasjonene vil fortsette de neste ukene så lenge Mourinho ikke får sparken, og så lenge Chelsea presterer dårlig. Om han får sparken nå, neste uke, eller enda senere, er det bare én mann som har svaret på, sier Myhre.

- Sitter Mourinho utrygt?

— Alle fotballtrenere som leverer mye dårligere resultater sitter utrygt. I tillegg er oppførselen hans under enhver kritikk, i intervjusituasjon og når han klager på dommere. Han er en dårlig ambassadør for Chelsea. De to tingene betyr til sammen at han sitter utrygt, sier Myhre.

Mourinho har hele veien insistert på at han ikke frykter sparken. Tidligere denne sesongen har han også utelukket å trekke seg.

Nå vil tiden vise hvilke konsekvenser Liverpool-tapet får.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene: