Mourinho fikk ett spørsmål - svarte med syv minutter lang forsvarstale

Minneverdig intervju etter ny Chelsea-skrell.

Chelsea-manager Jose Mourinho snakker med sin assistent Rui Faria under lørdagens kamp mot Southampton.  Foto: Dylan Martinez, Reuters

fotball

CHELSEA — SOUTHAMPTON 1-3

Chelsea tok ledelsen og så ut til å klatre på tabellen, men Southampton snudde kampen og påførte Jose Mourinhos lag et nytt sjokktap i Premier League.

Etter kampen var José Mourinho langt nede. I et intervju vist på TV 2 etter kampen snakket han i syv og et halvt minutt - det til tross for at han bare fikk ett spørsmål: "Hva synes du om lagets prestasjon i dag?"

Blant temaene var massiv kritikk mot dommerne. Han snakket også om sin egen fremtid som Chelsea-manager.

— Hvis klubben vil sparke meg, må de sparke meg. Jeg kommer ikke til å løpe vekk fra ansvaret mitt, sier Mourinho og legger til:

— Sparker klubben meg, sparker de den beste manageren i klubbens historie.

Thorstvedt: - Sensasjonelt

Trenerprofilen presenterte med det Chelsea-eier Roman Abramovitsj med et ultimatum. Det fikk Erik Thorstvedt i TV 2-studio til å reagere.

— Det er ganske sensasjonelt, sa den tidligere Tottenham-keeperen om Mourinhos bemerkninger om å få sparken.

Åtte poeng på åtte kamper er rett og slett en katastrofestart for Chelsea. Laget står med to seirer, to uavgjorte og fire nederlag så langt i Premier League. Dermed har manager Mourinho mye å tenke på i den internasjonale kamppausen.

Opp til serieleder Manchester City er det hele ti poeng.

Drømmestart

Før avspark på Stamford Bridge hadde regjerende seriemester Chelsea kun fire lag bak seg på tabellen. London-laget har hatt en rystende svak sesongstart.

Med seier mot Southampton kunne Chelsea klatre til midten av tabellen, og laget fikk i alle fall en drømmestart. Willian ordnet 1-0 etter kun ti minutters spill, og hvilket mål det var. Chelsea fikk frispark, og det som kanskje var ment som et innlegg endte som scoring i motsatt kryss.

Men Southampton er et bra lag og jobbet seg inn igjen i kampen. Gjestene slo tilbake like før pause: Graziano Pelle viste muskler og dempet elegant på brystet ned til Steven Davis, som dundret inn 1-1-målet med en herlig volley fra 17 meters hold.

Dermed sto det 1-1 før de siste 45 minuttene.

Klønete og passivt

Scoringen like før pause ga gjestene blod på tann, og Southampton åpnet 2. omgang med flere brukbare sjanser.

Chelsea ropte på straffespark etter 57 minutter da Radamel Falcao så ut til å bli felt av keeper Maarten Stekelenburg. TV-reprisene viste at dommeren trolig gjorde korrekt ved å gi Falcao det gule kortet for filming.

I stedet var det Southampton som gikk opp i 2-1 etter drøye 59 minutter. Chelsea-forsvaret var puslete, klønete og passive, og det utnyttet Sadio Mané til det fulle. John Terry var tilbake i Chelsea-forsvaret, men Mané kom seg forbi og satte ballen forbi Asmir Begovic.

Chelsea er ikke til å kjenne igjen fra forrige sesong, og det var ikke særlig overraskende da Graziano Pelle satte inn 3-1 etter 72 minutter etter frispill fra Mané. Målet kom etter at Chelsea hadde skuslet bort ballen midt på banen.

Det endte 1-3 på Stamford Bridge.