Mourinho mangler to stjernespisser til Everton-kampen

– Zlatan har fått et tilbakeslag, sier Manchester United-manageren.

José Mourinho må klare seg uten både Romelu Lukaku og Zlatan Ibrahimovic  Foto: REUTERS

fotball

Manchester United har skuffet i Premier Leagues hektiske jule- og nyttårsprogram. Før bortekampen mot Everton har José Mourinho lite å velge i på spissplass.

Storklubben har gått tre strake ligakamper uten seier. Det ble 2-2 mot Leicester og Burnley, mens Southampton fikk med seg 0-0 fra Old Trafford lørdag. Den sviktende formen har sendt United ned på tredjeplass, og rivalene bak nærmer seg med stormskritt.

De dårlige nyhetene strømmer på for United. Lørdag måtte kraftspissen Romelu Lukaku tidlig bæres av banen etter en dramatisk hodesmell. Skadeomfanget er ikke klart, men han mister minst kampene mot Everton 1. nyttårsdag og Derby (FA-cupen) neste helg.

I tillegg er Zlatan Ibrahimovic ute i én måned på grunn av et trøblete kne. Den svenske spissveteranen kom nylig tilbake fra en alvorlig kneskade.

– Det er samme kne. Vi prater om en 37 år gammel mann, en løve som han sier, men det er ikke enkelt. Han har fått et tilbakeslag og blir ute én måned, sa United-manager José Mourinho etter kampen mot Southampton.

– Veldig fornøyd med spillerne

Mourinho la til at han vil være fornøyd med Anthony Martial og Marcus Rashford som potensielle erstattere for Lukaku og Ibrahimovic framover. Samtidig nektet å begi seg ut på spekulasjoner om mulige spillerkjøp i januar.

– Jeg vet ikke, men jeg er veldig fornøyd med spillernes holdninger. Jeg har ikke noe å utsette på spillerne mine.

Marouane Fellaini, Antonio Valencia, Michael Carrick og Eric Bailly har alle vært ute med skader en stund, men ingen av dem er ventet å være tilbake til gjensynet med Wayne Rooney på Goodison Park mandag. Rooney spilte 13 år i United før han returnerte til Everton i sommer.

Chris Smalling og Ashley Young blir betraktet som usikre til nyttårskampen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball