Mourinho snudde seg mot TV-kameraet og hysjet rett etter storkampen. Slik forklarer han gesten.

Hadde en klar beskjed til kritikerne etter seieren mot Tottenham.

José Mourinho hysjer til kamera etter å ha slått Tottenham 1–0.  Foto: Martin Rickett / TT / NTB Scanpix

fotball

Manchester United–Tottenham 1–0

Anthony Martial ble den store helten da Manchester United slo Tottenham 1–0 på Old Trafford lørdag. Etter 0–0 mot Liverpool og et overraskende 2–1-tap for Huddersfield i serien, var de tre poengene i storkampen av det kjærkomne slaget for José Mourinho og hans menn.

Da dommeren blåste av kampen lørdag, reagerte portugiseren med å snu seg mot TV-kameraet og hysje til seerne. Senere på dagen forklarte Mourinho hva som var årsaken.

– Slapp av

Til Sky Sports forteller Manchester United-treneren at gesten var rettet mot klubbens kritikere. Selv om klubben har startet sesongen solid, fikk de høre det etter tapet for Huddersfield forrige helg. Mourinho mener det er for mye snakk.

– Noen folk snakker for mye. Ro ned, slapp av litt, sier suksessmanageren.

Han avviser at det hadde noe med motstander Tottenham å gjøre. Han roser istedenfor manager Mauricio Pochettino og deres gode forhold.

Med Manchester City-seier senere på dagen, var de tre poengene mot Tottenham svært viktige for United. Nå er avstanden opp til byrivalen på toppen av tabellen fortsatt på fem poeng.

Her jubler Anthony Martial for den avgjørende scoringen på Old Trafford.  Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805

Storfornøyd med innsatsen

Men det var innsatsen, ikke resultatet, som varmet mest ifølge Mourinho.

– Jeg likte prestasjonen veldig godt, helt uavhengig av resultatet. Uansett om det ville blitt 0–0 eller 1–1, ville følelsene mine overfor spillerne vært det samme, siden de ga absolutt alt. Hver duell virket som den viktigste i karrierene deres, konsentrasjonen og kvaliteten var der og vi må ikke glemme kvaliteten på motstanderen, sier Mourinho.

United står med syv seire, to uavgjort og ett tap så langt i Premier League. Storklubben ligger på annenplass, og er godt posisjonert til å sikre sitt første seriemesterskap siden 2012/13-sesongen.