TIL-spillerne foran egne supportere på Marienlyst under kampen mellom TIL og Strømsgodset søndag. TIL-spillerne foran egne supportere på Marienlyst under kampen mellom TIL og Strømsgodset søndag. Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Myntkastingen mot TIL-fans skapte overskrifter. Nå er mysteriet oppklart.

12 år gammel supporter har tatt skylda.

iTromsø omtalte mandag at TIL-supportere hadde fått kastet mynter mot seg underveis i bortekampen mot Strømsgodset søndag kveld.

Hjemmelaget, ved media- og kommunikasjonssjef Magne Jordan Nilsen, forteller at de tirsdag fikk en e-post som oppklarte «mysteriet».

– I dag tidlig fikk vi en mail fra en far som hadde en angrende 12-åring hjemme. De hadde lest om myntkastingen i media. Gutten var på kampen mot TIL sammen med noen kompiser fra fotball-laget, skriver Nilsen.

– Hadde neppe sett for seg avisoppslag

Han forteller videre at ifølge faren lot gutta seg rive litt for mye med av stemningen.

– Etterhvert kom de frem til at det var en god idé å kaste et kronestykke mot gjerdet for å lage litt lyd. De hadde neppe sett for seg avisoppslag om skremte TIL-supportere som konsekvens. Faren har tatt en alvorsprat med sin sønn og forsikrer at dette ikke kommer til å gjenta seg. Gutten beklager det hele, melder Nilsen til iTromsø.

Arne Jonny Johnsen var en av de TIL-supporterne som hadde reagert.

– Først og fremst må jeg beklage at vi trodde det var flere mynter. Det virket der og da sånn på oss, og når det ikke stemmer beklager jeg til «Godset» for den opplysningen. For min del har Strømsgodset ryddet opp i saken, og den er lukket samt at det nok ikke er fare for gjentakelse. Behøver ikke involvere NFF videre for mitt vedkommende. Klubben beklager og da holder det, sier Johnsen til iTromsø.