NTG-U signerte Norges mestscorende

– Dette er en fantastisk signering. Vi er storfornøyd, sier rektor Mariann Janson.

KLAR FOR NTG-U: Mats Tunstad begynner som lærer på NTG-U til høsten. Da blir han kollega med rektor Mariann Janson og sportssjef Sigurd Rushfeldt.  Foto: NTG

fotball

Mats Tunstad (34) ble Norges mestscorende fotballspiller i 2017 med 47 seriemål for Krokelvdalen. Nå er han klar for den nye ungdomsskolen, NTG-U, på Alfheim.

– Dette er en fantastisk signering for oss. Vi er storfornøyd og har kjempetro på at dette blir veldig bra. Mats er supermotivert til å være lærer for den type ungdommer som vi skal ha på NTG-U. Han er godt utdannet og har god erfaring, sier rektor Mariann Janson på Norges Toppidrettsgymnas (NTG).

– Dette blir veldig spennende. Jeg har alltid vært opptatt av idrett selv, så jeg gleder meg til å jobbe litt mer med det, sier Tunstad.

I tillegg til å være idrettslærer skal han undervise elevene i matematikk og engelsk.

– Et scoop

Janson må innrømme at hun ikke kjente all verden til den målhungrige spissen før han søkte på jobben. Men et kjapt googlesøk gjorde henne oppdatert.

– Mats er toppscorer, men også en god lærer med ti års erfaring fra ungdomsskolen. Han gjorde et kjempegodt inntrykk på intervjuene, og jeg er overbevist om at vi har gjort et scoop, sier Janson.

Målfarlig bedriftslag

NTG-U starter opp til høsten med 32 elever på 8. trinn. Her blir det fokus på et bredt spekter av idretter.

– Vi har sendt ut tilbud til 17 jenter og 15 gutter med svarfrist i slutten av april. 1. mai blir det klart hvem de 32 elevene er, sier Janson.

NTG-U skal også ansette en lærer til som Janson håper å ha klar denne uken.

Det blir for øvrig et meget målfarlig bedriftslag på NTG. I tillegg til Tunstad har skolen Sigurd Rushfeldt (tidenes målkonge i Eliteserien) og Senja-spiss Christer Johnsgård i sine rekker.

– Det bør bli veldig bra. Det spørs om jeg klarer å spille meg inn på laget. Jeg blir nok superreserve, sier Mats Tunstad med et smil.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball