Nå er det blitt luke opp til trygg plass for Levanger: - Utrolig skuffet

Ikke rart trener Roger Naustan ser litt tomt i lufta foran seg. Nå virker det til at sesongen blir en ren kamp for å unngå nedrykk.

Betuttet: Roger Naustan og assistent Paul Helge Sagøy må konstatere at Levanger sliter tungt i bunnen av 1. divisjon.  Foto: Leif Arne Holme

fotball

Levanger – Mjøndalen 0–4: For etter stortapet hjemme for formlaget Mjøndalen, samtidig som Nest-Sotra knuste Viking lørdag, er avstanden til trygg plass nå blitt fire poeng. Mens kun målforskjell holder Levanger fra å ligge på direkte nedrykksplass (er på kvalikplass).

- Jeg er utrolig skuffet over å ha tapt 0-4 hjemme, klart det. De siste kampene har vi tapt etter jevne oppgjør. I dag ble vi parkert. Jeg så ikke denne komme, sier trener Roger Naustan til Adresseavisen.

– Blir dette en kamp for å unngå nedrykk?

– Vi må jobbe ut fra den posisjonen vi har akkurat nå. Alt annet vil være irrasjonelt og naivt, svarer han.

- Det er tøft og tungt akkurat nå, det er ikke noe å legge skjul på. Samtidig puster vi med magen. Vi visste at det kunne bli en tøff sesong, sier også daglig leder Hroar Stjernen, og tenker da på alle utskiftingene før sesongstart.

Se høydepunktene her:

Lånesoldaten fra RBK: Igoh Ogbu spilte hele kampen for Levanger, men kunne ikke bidra til å hindre fire i sekken.   Foto: Leif Arne Holme

Marerittstart

Det var en revansjelysten Levanger-gjeng som skred til verket søndag kveld, etter to strake tap.

Mjøndalen er imidlertid ett av de store formlagene for tiden, og fire strake seire skulle da også bli fem for Vegard Hansens menn.

Mens vondt altså ble verre i hjemmegarderoben.

Allerede etter fem minutter lå den første ballen i garnet bak Levanger-keeper Julian Faye Lund.Etter et langt innkast var Mjøndalen-stopper William Sell sist på, og dermed en marerittstart for trener Naustan og co.

Mjøndalen fortsatte å kjøre kampen, og nevnte Faye Lund dro fram et par ok redninger. Til slutt sto han imidlertid ikke imot lenger, og etter halvtimen var ledelsen doblet, signert Mahmoud Eid.

Tyskland tapte - Gauseth vant. Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth er kjent for sitt tyske kapteinsbind. Her i duell med Robert Stene.  Foto: Leif Arne Holme

Skummel Nordberg-pasning

At Levanger er shaky for tiden, eksemplifiseres gjerne med det som skjedde rett etter pause. Da forærte nemlig midtstopper Tom Erik Nordberg ballen til en Mjøndalen-spiller, som jaget rett mot mål. Faye Lund avverget imidlertid strålende, og holdt liv i det. Dog ikke mer enn at det ikke var all verden å si på da Quint Arie Jansen stanget den tredje i Levanger-sekken etter 65 minutter.

Hjemmelaget hadde skapt noen farligheter etter dødball, og kommet til noen brukbare muligheter gjennom skudd fra distanse.

Men Naustans menn slet med å skape de åpne mulighetene foran Lukas Jonsson i Mjøndalen-målet.

I stedet ble en blytung kveld enda tyngre da midtbanemann Andreas Peterson slo en pasning hjemover tre minutter før slutt. Den ble brutt, og plutselig kunne Mjøndalens Mats Gundersen spasere ballen inn - helt for åpent mål.

NB! Levanger har to kamper igjen før ferien. Den svært viktige bortekampen mot tabellnabo Åsane, før Ull/Kisa kommer til Moan 1. juli.