Nå er en tredje europeisk klubbturnering på vei

Mesterligaen og Europaligaen kan i nær framtid få selskap av en tredje klubbturnering.

RBK-keeper André Hansen reddet Europaliga-plassen nærmest på egen hånd i sommer. Om noen år kan han og klubben få en tredje europeisk turnering å spille i.  Foto: Boris Grdanoski / TT NYHETSBYRÅN

fotball

Det opplyser den europeiske klubbforeningen (ECA).

ECA-leder Andrea Agnelli sa tirsdag at de har fått grønt lys, men at de venter på den endelige godkjenningen fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Avgjørelsen er ventet å komme før utgangen av året.

– Det mangler kun en godkjennelse fra UEFA-styret, men ellers har vi fått grønt lys til en tredje turnering, sa Agnelli i forbindelse med et ECA-møte i kroatiske Split.

Han ga ikke noen detaljer om hvordan turneringen vil bli organisert, men la til at den ligger an å bli innført fra 2021/22-sesongen. Agnelli mener den nåværende modellen trenger en modernisering.

96 lag

ECA-lederen, som også er president i den italienske storklubben Juventus, har også en plass i UEFA-styret.

Innføringen av en ny turnering vil ta det samlede antall klubber i europacupene opp til 96. Det er planlagt at den nye turneringen skal bestå av 32 lag.

I dag er det 48 klubber som deltar i europaligaens gruppespill, men antallet vil trolig bli redusert til 32 når en tredje europacup står klar. Det vil gi den samme antall deltakere som i mesterligaen.

Ble lagt ned

Forrige måned tonet UEFA-president Aleksander Ceferin ned medieoppslag om en ny europeisk klubbturnering.

– Det er bare diskusjoner. Er det bedre å ha 64 lag i europaligaen, eller 32 lag i hver sin turnering? Akkurat nå er det bare på et diskusjonsnivå, sa Ceferin.

Siden den gang har tydeligvis saken fått bein å gå på.

Europa har hatt en tredje klubbturnering tidligere i form av cupvinnercupen, men den ble lagt ned i 1999.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball