Nå går det trått for Rosenborg - i dobbel forstand

Forventet vi dette av et lag som jakter gull?

Kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm var ikke spesielt minneverdig.  Foto: NTB scanpix

fotball

Lillestrøm-Rosenborg 0-0.

Heller ikke denne kampen klarte Rosenborg å bruke til å rykke fra Brann i gullkampen. Det går trått, i dobbelt forstand, for RBK. Dårlig poenghøst, tregt spill, usikkerhet – det er ikke slik vi pleier å se Rosenborg under høstspurten.

Det var en kamp der de gode journalistiske poengene viste seg å være der på forhånd, ikke underveis eller etterpå. De 88 tidligere kampene mellom disse to lagene har bydd på mye moro, så det var bare å sette seg til og vente. En klassiker, visstnok, et uttrykk som gjerne brukes et par ganger i hver serierunde.

Men det ble ikke helt som vi trodde.

Labert RBK

Overraskende: Rosenborg gikk rolig ut, var det slik vi ventet å se et lag som jager gull? Tregt pasningsspill, halvhjertede løpeturer, sterilt angrepsspill. All skadepraten i det siste, pipekonserten på hjemmebane sist, sykdomsforfallene denne gangen (Jensen, Konradsen, Søderlund), kanskje hadde dette podet inn en defensiv innstilling hos den evige seriefavoritt.

Hvis så, så ble det ikke bedre av at Issam Jebali måtte ut med strekk tidlig i kampen. Utgjort for et lag som har tre bortekamper denne uken, med europaliga torsdag (Salzburg) og Brann søndag kveld.

Nicklas Bendtner og Rosenborg slet spillemessig søndag kveld.  Foto: NTB scanpix

RBK holdt likevel jevn kamp mot Lillestrøm. Men det var mer liv i hjemmelaget. Større engasjement, mer vilje til å påta seg tunge oppgaver. Nærmere eget toppnivå, som ifølge tabellen er en del lavere enn hos Rosenborg.

Men sjanser? Ingenting, og vi tenkte at det er bra at det nærmer seg sesongslutt. For da er jo alt spennende, også kjedelige kamper, siden det er så mye som skal avgjøres.

Men dette så ut til å være en kamp som var fascinerende på tabellen og bare der.

Mer sykdom

Hva kunne vi vente noe mer etter pause? Nja, Rosenborg meldte inn enda et sykeforfall. Birger Meling ut, Samuel Adegbenro inn. Mer og mer ble dette en kamp mellom Lillestrøm på den ene siden og Rosenborg/sykdom på den andre.

At det var Adegbenro og ikke en back som ble satt inn som erstatter for Meling, tydet på at Rosenborg likevel ville strekke seg en bit for å beholde firepoengsforspranget til Brann. Ett poeng per kamp holder ikke i lengden.

Noen friske forsøk

Ganske snart viste det seg at det var nettopp Adegbenro som var Rosenborgs beste våpen. Ellers var forbedringen vanskelig å øyne. Noen ganger ble tregheten vekslet inn i mer alvorlige angrepsforsøk, men det så ut som om de ventet på den ene sjansen. Gjerne ved Nicklas Bendtner, som var med igjen etter to måneders fravær.

Det gjensynet ble mindre spennende enn ventet.

Mot slutten begynte kampen å helle over mot Rosenborg, etter at Lillestrøm inntil da hadde vært best. Anders Trondsen skjøt i tverrliggeren, Frode Kippe måtte forlate banen og nå gjaldt det for Lillestrøm å beholde det ene poenget.

Meldinger kom om Start-ledelse mot Tromsø, og Bodø/Glimt kunne når som helst score mot Ranheim. Endelig begynte det å dirre på Åråsen denne kvelden.

Men kampen rullet ut på 0-0, og det passet bra. Og det passet kanskje LSK best.