Nå har Erik Hamrén fått seg ny jobb

Den tidligere RBK-treneren fortsetter karrieren i utlandet.

NY JOBB: Erik Hamrén reiser langt for å ta fatt på sin neste jobb innen fotballen.  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

fotball

Da EM i fotball var ferdig i juli 2016 var også tidligere RBK-trener Erik Hamréns tid som sjef for det svenske landslaget over.

Hamrén holdt seg lenge borte fra fotballen og offentligheten, og i et langt intervju med Expressen fortalte han at han knapt orket å møte andre mennesker.

I september i fjor tok han jobben som rådgiver for trenerteamet til Örgryte i Superettan, men han har ikke lagt skjul på at ambisjonene er en ny trenerjobb i utlandet.

Hamrén skal ha vært en av de fremste kandidatene til å bli ny trener i Viking, men 60-åringens neste stoppested ligger noe lenger unna enn Stavanger.

Expressen skriver fredag formiddag at Hamrén er på plass i Sør-Afrika for å skrive under en kontrakt som general manager i klubben Mamelodi Sundowns.

Suksess i Rosenborg

Klubben fra den sørafrikanske hovedstaden leder serien for øyeblikket og vant i fjor den afrikanske Champions League.

De siste detaljene i Hamréns kontrakt skal være i ferd med å bli klare. Nyheten ventes å bli offentliggjort innen kort tid, skriver den svenske storavisen.

RBK-LEGENDE: Erik Hamrén feirer seriegull med Rosenborg i 2009. Han forlot klubben våren 2010 for å ta over det svenske landslaget.  Foto: MARIANN DYBDAHL

Erik Hamrén kom til Rosenborg i 2008 etter å ha ledet Aalborg til dansk seriegull samme vår.

Han trente RBK til seriegull i 2009. På senhøsten samme år ble han ansatt som svensk landslagstrener, men fortsatte å lede Rosenborg frem til 1. juni 2010, da han ble erstattet av Nils Arne Eggen. RBK vant serien også i 2010.

Hamrén fikk ingen stor suksess som svensk landslagstrener. Sverige røk ut i gruppespillene i både EM 2012 og 2016 og klarte ikke å kvalifisere seg for VM i 2014.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball