Nå har den tidligere landslagsprofilen fått ny jobb

– Dette blir utrolig spennende, sier Thomas Myhre.

Thomas Myhre har en lang og innholdsrik karrière som keeper. Nå er det fotballkommentator som blir yrket hans.  Foto: Lars Idar Waage

fotball

Thomas Myhre er klar som fotballekspert hos Eurosport Norge, og vil få en sentral rolle når Eliteserien og 1. divisjon sparkes i gang i april.

– Dette er et engasjement jeg virkelig ser frem til. Å få være en del av den store satsingen til Eurosport blir utrolig spennende. Nå er det straks bare én måned til det braker løs. En stor oppgave venter oss, men den er jeg sikker på vi skal løse bra, sier Myhre.

Starter tirsdag kveld

Men han starter i jobben allerede tirsdag kveld. Da skal han være ekspertkommentator i Championship-kampen mellom Brighton og Newcastle.

– Vi har brukt mye tid på å kartlegge kandidater til våre ekspertroller, og vi har aldri lagt skjul på at vi ønsker folk med den riktige bakgrunnen og kompetansen. Derfor er jeg veldig fornøyd med avtalen vi har inngått med Thomas, sier sportsdirektør i Eurosport og Discovery, Jan-Erik Aalbu.

– Han har høy integritet, og besitter en massiv erfaring fra en rekke ligaer. Hans formidlingsevne gjør at vi ser for oss å gi ham en sentral plass i vårt studio i forbindelse med fotballsendinger, pluss at vi også vil benytte ham som ekspertkommentator under kamper, sier Aalbu.

Thomas Myhre fikk 56 landskamper for Norge.  Foto: NTB scanpix

56 landskamper

Thomas Myhre fikk 56 landskamper for Norge i perioden 1998 til 2006. Han var med som reservekeeper i VM i 98, før han ble fast keeper under EM i 2000.

Han har også spilt i klubber som Viking, Everton, Rangers, FC København, Besiktas og Crystal Palace.

Etter karrièren har han vært fotballkommentator hos Viasat, og tippeekspert hos et spillselskap. Han har også tatt trenerutdannelse.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball