Nå ønsker Ruben seg lillebror Ulrik til sin nye klubb

På plass i Nederland håper Ruben Yttergård Jenssen (28) at lillebror Ulrik (19) følger etter.

BRØDRE: Ulrik og Ruben Yttergård Jenssen.  Foto: NTB SCANPIX

fotball

GRONINGEN/TROMSØ: Som iTromsø meldte mandag hadde Yttergård Jenssen bestemt seg for å fortsette karrieren i Nederland.

Tromsøværingen ble tirsdag ettermiddag offisielt presentert som Groningens nyeste tilskudd foran kommende sesong på en pressekonferanse. Den nederlandske klubben som ble nummer syv i eliteserien og røk ut av gruppespillet i Europa League i sesongen som nettopp er avsluttet.

– Sterkt ønsket

iTromsø omtalte før helga at det var tre klubber fra Nederland, Hellas og England som lå lengst fram i løypa for å sikre seg den tidligere Kaiserslautern— og TIL-spilleren, men at det var nederlandske Groningen som var mest aktuell.

– Totalpakken ble best her. Groningen er ikke det beste økonomiske valget, men jeg følte meg veldig sterkt ønsket her. Jeg tror også familien vil få det veldig bra her i Groningen, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Etter det iTromsø kjenner til skal Yttergård Jenssen få en solid lønnsøkning fra oppholdet i Kaiserslautern der han tjente i underkant av tre millioner i året. Men særlig den greske klubben kunne gitt en langt høyere lønn.

Yttergård Jenssen poengterer at ”Groningen har verdier som jeg kan stå bak”.

— Samtidig satser de mot Europa, og vil bygge et topp nederlandsk lag, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Familiegjenforening?

Også bror Ulrik Yttergård Jenssen er muligens på flyttefot fra franske Lyon. Groningen har etter det iTromsø kjenner til midtstopperen på en liste over aktuelle spillere, men det skal fortsatt være et godt stykke fram før en overgang blir en realitet.

Storebror Ruben håper dog på en familiegjenforening i Nederland.

– Det er klart jeg ønsker det. Både for min og klubbens del, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

Ulrik Yttergård Jenssen var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag ettermiddag.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball