Nå søker Fløya etter Roger Nilsens erstatter

Fløya jakter erstatter for avtroppende trener Roger Nilsen fra 1. august.

PÅ VEI UT: Roger Nilsen forlater jobben som Fløya-trener over sommeren. Den tidligere Premier League-proffen flytter tilbake til sin "andre hjemby" Stavanger.  Foto: Tom Benjaminsen

fotball

Allerede i april sa Nilsen opp jobben som jentefotball-trener ved Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø — en stilling som kombineres med rollen som Fløya-trener. I helgen bekreftet at han etter alle solemerker forlater jobben som trener for Fløya også.

Nå er det bekreftet, gjennom en stillingsutlysning fra NTG Tromsø og Fløya som søker ny trener til fotball-linja og damelaget i inntil 70% prosent stilling.

— Vi begynte prosessen med å lete etter en erstatter da Roger sa opp sin stilling i NTG, sier Fløya-leder Mats Warvik til iTromsø.

Neppe intern løsning

Tross hjemmetap mot Åsane sist helg, har Fløya gjort det strålende i comebacket til 1.-divisjon. Klubbens ledelse og spillergruppen er godt fornøyd med apparatet rundt Nilsen, med assistenttrener Nina Nymark Jacobsen, Lasse Holmeslet og Freddy Svendsen.

— Vi har utrolig gode rammer rundt laget, sier Mats Warvik.

INTERN KANDIDAT: Fløyas assistenttrener Nina Nymark Jakobsen, tidligere VM-vinner for Norge. 

Det er likevel lite sannsynlig at erstatteren kommer internt. De nevnte personene må eventuelt si opp jobber de har i dag, for å ta på seg NTG-ansvar på dagtid.— Akkurat nå har jeg ingen kommentar til dette, sa tidligere landslagsspiller og VM-vinner Nina Nymark Jacobsen til iTromsø tidligere i uka.

Warvik utelukker ikke helt at man kan gå vekk fra tankegangen om en samarbeidsstilling med NTG knyttet til toppjobben.

— Først og fremst leter vi etter noen som kan gjøre en dagtidsjobb for NTG og ettermiddagsjobb for Fløya. Skulle vi ikke finne en person til det, så må vi etterhvert se for Fløyas del, sier han.

Midlertidig ut sesongen?

Et annet scenario er at Fløya fullfører årets sesong med dagens team. Roger Nilsen har antydet at han blir værende ut august måned, og da gjenstår bare en drøy måned med fotball.

— Ja, det er en mulighet, for det er såpass velfungerende. Men vi har ikke spurt Nina om det ennå. Først og fremst ønsker vi å få på plass en langsiktig erstatter, sier Mats Warvik.

Kandidat i sør

En kandidat for jobben, dersom han skulle være interessert, kan være Andreas Johansen. 24-åringen fra Storelva i Tromsø har tidligere jobbet ved NTG Tromsø, og trent Fløyas rekrutt-damelag.

I dag er han trener i Stabæks utviklingsavdeling, og det spørs om timingen er riktig for Johansen og samboer Frida Lyshoel til å vende blikket nordover igjen.

— Jeg er veldig fornøyd med min egen situasjon og akkurat nå skal det veldig mye til for at jeg flytter på meg. Jeg stortrives i Stabæk, sier Johansen, som samtidig legger til:

— NTG/Fløya er et spennende prosjekt for damefotballen i Nord-Norge. Det er ikke mange klubber i Norge som er like privilegert.