Nådeløs dom: Italiensk presse krever at hele landslaget sparkes

Også Arne Scheie er bedrøvet over Italias VM-miss: – De skal jo være med i VM.

VM går uten Italias deltakelse. Det er en skam, ifølge avisene dagen derpå kampen mot svenskene.  Foto: Beatrice Larco / TT / NTB scanpix

fotball

– Ut med alle sammen, raser italienske medier. For første gang siden 1958 får ikke Italia være med i fotball-VM.

Heroiske Sverige klarte 0–0 i playoffreturen i Milano, og dermed er svenskene VM-klare etter 1–0 sammenlagt.

Mens euforien herjer hos «söta bror», er det blytungt å være italiener.

– Det er veldig morsomt at en relativt liten nasjon som Sverige klarer å ta seg til VM. Det er lov å være god i forsvar, og over to kamper synes jeg at Sverige fortjente dette, sier NRKs mangeårige fotballkommentator Arne Scheie.

– Men for oss som har fulgt fotball-VM i 100 år, skal jo Italia være med i VM. Dessverre er dagens Italia-utgave noe av det dårligste vi har sett. Laget mangler kreativitet og en skikkelig målscorer, sier fotballguruen.

– Alle bør gå

Dommen fra italienske medier er knallhard etter at Italia ikke maktet å score i løpet av drøye 180 minutter mot Sverige.

– Ut med alle sammen, skriver Corriere dello Sport på sin avisforside.

De peker på at det er 60 år siden sist landet ikke deltok i et VM-sluttspill, og at veterankeeper Gianluigi Buffon fikk et tårevått farvel.

Gianluigi Buffon fikk et tårevått farvel med det italienske landslaget.  Foto: NTB scanpix

Nå mener flere aviser at det er på tide med en fullstendig opprenskning, og at både president Carlo Tavecchio og landslagssjef Gian Piero Ventura bør gå.

– Alle bør gå av, lyder forsidetittelen til avisen Tuttosport.

– Null mål i en playoff mot Sverige er en skam, freser avisen.

– En æra er over, skriver La Gazzetta dello Sport.

Scheie håper på Danmark

Mens Italia fortviler, er både Island og Sverige nå klare for VM. Og tirsdag kveld kan Åge Hareides Danmark også sikre seg billett dersom de slår Irland i Dublin.

– Jeg håper selvsagt på Åge og Danmark. Tenk da, et VM med Danmark, Sverige og Island … Da mangler vi kun Finland og Norge, men man kan ikke få alt på en gang, sier Arne Scheie.

Arne Scheie er imponert over svenskene. Nå håper han at Danmark slår følge til Russland-VM.  Foto: Tor Richardsen

Han er enig med Åge Hareide og tror at Danmark tar seg til VM dersom de scorer i Dublin.

– Med dansk mål tror jeg det skal bli vanskelig for Irland. Da må irene ha to mål, og de scorer lite. Samtidig er Irland fysisk sterke, og det er deres hjemmebane. Danmark er ikke så bra borte, påpeker Scheie.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball