Nærmest lover kamp på Levermyr

Lørdag spiller Jerv og Mjøndalen de siste 45 minuttene av kvalifiseringskampen. Grimstad-klubben kan nesten garantere at den vil gå på Levermyr.

Slik så det ut da Jerv og Mjøndalen møttes på Levermyr 6. november. Kampen ble avbrutt like før pause. Førstkommende lørdag spilles de siste 45 minuttene.  

fotball

GRIMSTAD (fvn.no): — Banen skal tåle regnværet som er meldt, sier Per Gunnar Topland, styreleder i Jerv.

Kvalifiseringskampen mellom Jerv og Mjøndalen ble stoppet rett før pause på grunn av elendige forhold for litt over en uke siden.

— Det er en helt riktig avgjørelse. Det er en parodi. Det er helt umulig, det går ikke an å drive med ball eller slå ball. Kampen burde vært stoppet lenge før, sa Jerv-trener Arne Sandstø til Fædrelandsvennen da.

Nå har minusgradene forsvunnet, og det er meldt mildvær hele denne uka inn mot lørdagens siste omgang.

— Snøen gikk i går, og nå fjerner de duken. Dersom det blir frost, blir det lagt på dobbelt duk, sier Topland.

Han sier at klubben sjekker værmeldingen et par ganger om dagen nå.

— Banen ser ut til å ta unna regnet veldig bra. Den skal være klar til kampen, dersom det ikke kommer 100 mm nedbør, sier Topland.

Det er ingen som kommer til å trene på Levermyr fram til lørdag. Jerv bruker Imåsbanen for å forberede seg til de siste 45 minuttene mot Mjøndalen. Sandstøs gutter har en 1-0-ledelse med seg fra da kampen ble avbrutt.

Slik så Levermyr ut mandag morgen. Styreleder Per Gunnar Topland sier at alt tyder på at banen blir klar til andreomgangen i kvalikkampen mellom Jerv og Mjøndalen.  Foto: Per Gunnar Topland

Litt annen inngang

Mjøndalen-trener Vegard Hansen kommer ned med laget fredag. Før det forrige møtet fikk laget treningstid på Fevik, og han utelukker ikke et nytt stopp der.

— Det var et veldig imponerende anlegg, og utrolig hyggelige folk. Jeg ser ikke bort fra at vi prøver å få til en ny økt der, sier Hansen.

Det blir en spesiell inngang til lørdagens oppgjør, i og med at bare én omgang skal spilles.

— Litt annerledes blir det. Vi har tre bytter vi kan disponere på én omgang, og det kan godt hende at vi bytter tidlig, sier Hansen.

De to lagene må starte kampen med det samme laget som avsluttet sist. Kamptroppen må også være lik. Dersom det blir skader eller sykdom, må bytter gjøres før kampen blåses i gang.

— Det er klare føringer på dette, sier Hansen.

— Er det sånn at dere skal gå rett i strupen på Jerv, og jakte en tidlig scoring?

— Vi må ha et mål, men samtidig så snur ikke 0-1 til pause opp ned på alt. Det blir også avgjørende hvor kampen går, for det er annerledes på Sør Arena enn Levermyr. Vi har tanker på hvordan vi skal angripe kampen, sier Hansen.

Gratis inngang

Jerv har en database over alle som kjøpte billetter til kampen som ble avbrutt.

— De blir kontaktet, og får gratis inngang til andre omgang. De som ikke hadde billett sist, og som ønsker å se andreomgangen og eventuelle ekstraomganger, kan få kjøpt billett for 50 kroner, sier Topland.

— Hvordan blir kampen, da det bare skal spilles 45 minutter?

— Det blir intensivt, men jeg har en god følelse, og jeg tror vi også vinner andreomgangen, sier Topland.

Værmeldingen er i hvert fall bedre enn sist, og han håper publikum vil kjenne sin besøkelsestid.

— Mange ble skremt av været sist, så jeg håper det kommer en del flere, sier Topland.

Vinneren av kampen mellom Jerv og Mjøndalen sammenlagt, møter Kongsvinger lørdag 26. november kl. 12.00.