Nedslående nyheter om fotballtalent: – Vil trolig ikke kunne tenke, spise, snakke eller gå igjen

Situasjonen er alvorlig for Ajax-talentet Abdelhak Nouri (20).

Abdelhak Nouri har fått en alvorlig hjerneskade etter at han kollapset på banen.  Foto: Robert Pratta / X01095

fotball

For en drøy uke siden kollapset Ajax-spilleren på banen under en treningskamp mot tyske Werder Bremen.

Han lå urørlig på gressmatten i flere minutter før han ble hentet av ambulansehelikopter. Årsaken til kollapsen skal ha vært rytmeforstyrrelser i hjertet.

Torsdag ble det kjent at fotballtalentet har pådratt seg en alvorlig hjerneskade, og i helgen har storebroren Abderrahim Nouri utdypet konskvensene.

– Hvis han i det hele tatt våkner opp, tror legene han ikke vil kunne tenke, spise, snakke eller gå igjen, sier han til Algemeen Dagblad.

– Men vi gir ikke opp. Vi tror på at Gud vil hjelpe oss. Vi prøver nå å tilpasse oss denne situasjonen, forteller han videre.

Den triste episoden har fått stor oppmerksomhet i fotballmiljøet, og mange har tatt til sosiale medier for å vise sin støtte til Abdelhak Nouri.

– Jeg er veldig lei meg for det som skjedde med «Appie». Vi er med deg, skrev Barcelona-stjerne Luis Suarez på Instagram, og la ved et bilde fra tiden Suarez var Ajax-spiller og Nouri var ballgutt.

– Hold motet oppe, «Appie». Jeg sender alle mine bønner til deg og familien din, skrev Liverpool Gini Wijnaldum.

#staystrongappie sending all my prayers to you and your family 🙏🏾❤️

A post shared by Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) on

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball