Nok en gang ble motstanden flere hakk for små for TIL 2: – Må bare gjøre det beste ut av det

Mange kamper gjenstår, men TIL 2 sitt opphold i 4. divisjon ser ut til å bli kortvarig. Tirsdag kveld ble Ishavsbyen rundspilt etter alle kunstens regler.

Sigurd Grønli satte inn tre scoringer i TIL 2 sin storseier mot Ishavsbyen  Foto: Lars Elvevold

fotball

Ishavsbyen- TIL 2 3–9 (0–4)

TIL 2 overrasket stort med negativt fortegn med å rykke ned til 4. divisjon forrige sesong. En uvanlig, og langt fra ideell, situasjon for Tromsø Idrettslag som har hatt sitt andrelag i 2. eller 3. divisjon tidligere.

Oppholdet ser imidlertid ut til å bli av det kortvarige slaget. Etter storseieren mot Ishavsbyen tirsdags kveld står TIL 2 med full pott etter åtte spilte kamper og topper dermed tabellen, seks poeng foran TUIL 2 som gikk på et noe overraskende 5–2-tap borte mot Krokelvdalen mandag.

– Ikke ideelt

Sigurd Grønli noterte seg for tre scoringer i målkalaset. Stortalentet medgir at 4. divisjon ikke er den beste utviklingsarenaen for TIL-talentene.

– Nei, vi skulle selvfølgelig helst vært ett nivå høyere. Men vi er der vi er, og da må vi bare gjøre det beste ut av det. Vi får i hvert fall god trening på det offensive spillet vårt, sier 17-åringen, som ikke vet om han er tiltenkt en plass i troppen til torsdagens cupkamp mot Vålerenga.

– Jeg har ikke fått noen signaler rundt det. Jeg må bare fortsette å levere på trening og i kamp, slik som i dag. Jeg synes jeg har stabilisert prestasjonene mine i det siste, sier Grønli, som fort kunne ha vært på landslagssamling for G-18 i stedet for å spille 4.-divisjonsfotball.

– Jeg var på forrige samling. Pål Arne (Johansen, landslagssjef, red.anm.) ringte meg og sa at jeg ikke ble med denne gangen, men at han likte det jeg hadde vist forrige gang og var fornøyd med utviklingen min, sier Sigurd Grønli.

Rismo: – Har oss selv å takke

TIL 2-trener Ola Rismo er enig med Grønli i at laget bør være høyere i divisjonssystemet, men sier laget kan takke seg selv etter fjorårets svake sesong.

– Vi har kun oss selv å takke. Nå ønsker vi å bruke hver eneste kamp til å bevise at vi er bedre enn de andre lagene i avdelingen og gjøre oss fortjent til et opprykk, sier Rismo som fant mye å glede seg over i storseieren, men ergret seg over tre reduseringer for Ishavsbyen i andre omgang.

– Vi gjør en meget god kamp de første 60 minuttene. Så faller vi nedpå og får tre mål mot. Det må vi ta lærdom av, avslutter Rismo.

TIL 2s øvrige scoringer ble satt inn av Auust Mikkelsen (2), Oliver Kjærgaard (2) og Marcus Pedersen (2). «Byens» mål ble scoret av Jochim Bratteng (str), Nicolai Rosenhaug og Tormod Erntsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball