Norbye forlenger med TIL

Hans Norbye (30) er blitt enig med TIL om å forlenge avtalen.

Hans Norbye  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

Norbye har skrevet under på en kontrakt ut 2018-sesongen.

– Vi er glad for at vi har blitt enig med en av klubbprofilene våre om å ta ett nytt år sammen. Hans er en populær spiller hos mange av våre supportere. Samtidig vet vi at han har mer inne enn han har fått visst på banen i 2017, sier sportssjef Svein Morten Johansen.

– Jeg er veldig glad for å signere en ny avtale, og gleder meg stort til årets sesong. Det er et veldig spennende prosjekt vi er i gang med, og jeg har svært lyst til å være med og bidra til at vi igjen kan spille toppkamper i Tromsø. Det var utrolig gøy sist vi spilte i europacupen, og å få oppleve et slikt eventyr igjen hadde vært en drøm, sier Hans Norbye, som blir 31 år den 16. januar.

– Både klubben og Hans vet at kontrakten er mulig å forlenge ved spilletid og gode prestasjoner i 2018, sier Johansen

Hans Norbye er kjent for sine stor fart, men han har også alltid godt humør og mange humoristiske innslag.

– Jeg kan vel si såpass at det kanskje kommer en abligøye eller to i sosiale medier også denne sesongen, sier Norbye.

Åpner for flere år

Overfor iTromsø utdyper Johansen hvorfor de tilbydde Norbye en ny kontrakt.

– Vi er litt over budsjettet, så vi har jobbet en del for å få tak i pengene slik at vi kunne tilby Hans (Norbye) en ny avtale. Det var et ønske fra begge parter å få det til. Hans er en profil i klubben, så da vi fikk godkjenningen fra styret, satt vi oss ned å ble enige om en ettårsavtale, sier Johansen til iTromsø.

Som understreker at det fort kan bli flere Norbye-år.

– Det kan hende at det blir flere år, men det ligger i sakens natur at han må vise gode prestasjoner i 2018.

– Har dette noe å si for forhandlingene med Landu-Landu?

– Nei. Vi er fortsatt i dialog med Landu, men den neste tiden fram til overgangsvinduet stenger og til seriestarten, vil vi jobbe en del med totaliten i stallen. Akkurat nå er vi litt flere enn vi skal være, så vi kommer til å se på løsninger med de under kontrakt også. Hvem som går ut, får vi heller komme tilbake til.

Viktig i spillergruppa

Hans Norbyes rolle i spillergruppa, har også vært avgjørende for valget om å ha med finnmarkingen videre.

– Det er et veldig trygt valg. Simo (Valakari) setter stor pris på den rollen Hans har internt i spillergruppa. Han skiller seg litt ut fra de andre, og det synes Simo er veldig interessant, sier Johansen.

Det ligger per dags dato ingen detaljert opsjon for en avtale ut over 2018.

– Det er ingen opsjoner, nei. Men ved gode prestasjoner, vil han kunne få en ny avtale, sier Johansen.

Per dags dato har TIL 23 spillere på kontrakt.

– Hvis det ender med tre keepere på kontrakt, er det naturlig med 20 utespillere og tre keepere, sier Johansen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball