Klepp-Røa

Klepp-Røa Foto: Kristian Jacobsen

Nordby: - Skandale at kampen ble spilt

<p><strong>Klepp-Røa 1-2</strong>: Røa-trener Geir Nordby mener kampen mot Klepp aldri burde vært spilt.</p>

Selv om serielederen snudde kampen etter pause og vant 2-1, mener Røa-treneren at kampen burde vært utsatt på grunn av baneforholdene.

Jeg så på forhånd at det lå vann over alt på banen og var svært skeptisk til å spille kampen. Det er synd at en kamp må spilles under slike forhold, og jeg mener det er en skandale at kampen blir spilt selv om jeg er glad for at vi vinner kampen nå i ettertid , sier Nordby til Aftenbladet.no

På innbytterbenken til Klepp satt spillerne med svarte søppelsekker rundt beina for å holde regnet ute, og Røa-treneren stilte med svømmebriller på sidelinjen i regn og sterk vind.

— Det var Elise Thorsnes som hadde tatt med seg svømmebrillene, og jeg synes det var greit å gjøre noe litt morsomt ut av de dårlige forholdene, sier Nordby. Da Røa utlignet til 1-1 etter 60 minutter, plasket treneren demonstrativt i den store sølepytten foran innbytterboksen for å feire.

- Forsvarlig å spille

Klepp-trener Tommy André Velde erkjenner at forholdene ikke var ideelle, men han mener likevel det var forsvarlig å spille kampen.

— Forholdene var vanskelig for begge lag, og jeg tror vi var litt mer klar for det før pause, sier Velde.

Kampdelegat Ove Helgestad fra Norges Fotballforbund mente før kampen at det var forsvarlig å spille.

— Det er spillbart, men det er ikke ideelle forhold, og det kommer nok til å oppstå noen pussige situasjoner, sa Helgestad til Aftenbladet.no. Samtidig understreket han at det er opp til dommeren å vurdere om kampen skal avbrytes underveis.

Klepp best før pause

Men kampen ble aldri avbrutt, og i et skikkelig sjøslag av en fotballkamp var hjemmelaget Klepp som taklet de vanskelige forholdene best før pause. Det var riktignok bortelaget Røa som fikk kampens første store sjanse da et skudd endret retning i en Klepp-forsvarer og traff tverrliggeren før den spratt ned på streken. Men ballen var aldri over streken, og Klepp gikk ryddet unna.

Noen minutter seinere var det Klepp som var nær scoring da Røa-keeper Caroline Knutsen ikke fikk helt kontroll på en avslutning fra Gry Tofte Ims. Ballen spratt ned i føttene på keeperen og ned på streken, men Knutsen klarte å få kontroll på ballen til slutt.

Etter 17 minutter kom Marie Bakke rundt på høyrekanten. Innlegget falt ned på 12-13 meter, og Anette Tengesdal klemte til. Røa-keeperen fikk fingertuppene på ballen, men klarte ikke å avverge scoring. Dermed tok Klepp ledelsen mot serielederen. Utover i omgangen var det også hjemmelaget som var det beste laget, og Klepp kunne fortjent gå til pause med ledelse.

— Vi var forberedt på at det ville bli krig, og vi gjorde en god 1. omgang, sier målscorer Anette Tengesdal.

Toppscorer Thorsnes avgjorde

Etter pause var det serieleder Røa som kom best i gang, og laget skapte et par halvsjanser før toppscorer Elise Thorsnes ble spilt fint fri med en pasning bak Klepp-forsvaret. Et godt mottak sikret spissen det nødvendige forspranget, og hun avsluttet sikkert i lengste hjørne. Et par minutter seinere var spissen nok en gang frampå. Denne gangen stoppet ballen i en sølepytt utenfor Klepps 16-meter, og spissen klemte til fra 20 meter, og ballen gikk i mål via stolpen opp mot krysset.

— I første omgang ventet jeg bare på at dommeren skulle avbryte kampen. Men jeg er glad for at dommeren valgte å fortsette kampen nå i ettertid, sier tomålsscorer Thorsnes. Hun har nå scoret 24 mål i årets sesong og er med det toppscorer i toppserien. Røa tok også et langt steg mot seriegull selv om det fortsatt er en teoretisk mulighet for at gullet kan glippe.