Norge tester formen mot VM-klar motstander i mars

Lars Lagerbäcks menn tar imot Australia på Ullevaal 23. mars. Tre dager senere blir det bortekamp mot Albania.

Landslagstrener Lars Lagerbäck og hans mannskap møter Australia og Albania i landskamper i mars.  Foto: NTB scanpix

fotball

Til høsten starter det nye konseptet Nations League, der gruppespillet går av stabelen fra september. Norges Fotballforbund har jobbet med å finne motstandere på den internasjonale kalenderen i mars.

– Det føles veldig bra å ha fått på plass to landskamper i mars så god tid i forveien. Det er dessuten bra at vi både får en hjemme- og bortekamp som det antakeligvis også blir når Nations League starter i høst, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Motstanderlagene har litt ulik spillestil, og det vil også gi nyttig erfaring. Oppsummert kjennes dette som en bra start på våre forberedelser til høsten. Jeg håper vi sees på Ullevaal i mars og i hele 2018, fortsetter han.

Norge og Australia har møtt hverandre i to landskamper tidligere. I 2004 endte det 2-2, mens Australia vant 1-0 i 1997.

Australia er kvalifisert til VM-sluttspillet i Moskva og ble trukket i gruppe C med Frankrike, Peru og Danmark.

Albania og Norge møttes i EM-kvalifiseringen til mesterskapet i 2000. Det endte 2-2 på Ullevaal og norsk 2-1-seier på bortebane. I VM-kvalifiseringen 2013 endte det 0-1 på Ullevaal og 1-1 i Albania.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball