Norges landskamp avbrutt etter at flomlyset begynte å brenne

Det siste kvarteret vil ikke bli spilt.

En flomlysmast begynte å brenne under Norge J19 mot Sveits. Her er målscorer Emilie Nautnes fra en tidligere landskamp.  Foto: Thomas Brekke Sæteren

fotball

Norges J19-landslag i fotball slo Sveits 1-0 på bortebane onsdag, i en kamp som ble avbrutt da det begynte å brenne i en flomlysmast.

Brannvesenet kom til stedet og holdt på med slukningsarbeid i over en halvtime. Det ble etter hvert besluttet at det siste drøye kvarteret ikke kunne spilles onsdag. Senere ble det bestemt at det heller ikke skal skje senere, og at Norges seier blir stående.

Det var første kamp i en turnering. Norge møter Sverige fredag og Nederland mandag.

Norges nye J19-landslag var best i onsdagens kamp og skapte store sjanser både før og etter at Emilie Nautnes scoret det eneste målet i det 35. minutt.

Sophie Roman Haug nikket i tverrliggeren allerede etter to minutter, og Camille Huseby traff stolpen to minutter senere. Sveitserne hadde også en redning på streken før Nautnes scoret.

– Vi startet kampen veldig godt, og jeg synes vi var gode de 74 minuttene kampen varte. Vi talte 8-2 i sjanser til oss, og Sveits hadde sin første etter 60 minutter. Dette var en god start, sa landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no.

Branndramaet gjorde at Norges J19-lag måtte vente en times tid med å innkassere sin første seier, men Norges Fotballforbund offentliggjorde UEFAs avgjørelse via Twitter onsdag kveld.

– Det ble for mørkt til å fortsette kampen. Det var en helt riktig avgjørelse, sa Lexerød.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball