Norsk TV-sjef etter kanalprofilens spytting mot 14 år gammel jente: – Dette er slettes ikke bra

Jamie Carragher må inn på teppet hos Viasat-ledelsen.

Jamie Carragher har vært et fast innslag på norske skjermer.   Foto: STRINGER / X80002

fotball

Jamie Carragher får ikke jobbe som fotballekspert for Viasat tirsdag. Årsaken er at den tidligere Liverpool-spilleren spyttet mot en 14-åring lørdag.

Liverpool-legenden, som spilte 17 sesonger for klubben frem til 2013, er i hardt vær etter å ha blitt filmet mens han spyttet mot en 14 år gammel jente.

Etter lørdagens 1-2-tap for erkerival Manchester United, der Carragher var på jobb som ekspert i Sky Sports, ble han observert kjørende på vei hjem.

I en film publisert i britiske Mirror søndag, provoserte en Manchester United-supporter i bilen ved siden av så mye at Carragher sveivet ned ruta og spyttet mot dem. Der satt altså en ung jente. Og alt ble fanget på film.

– Kommer ikke til å bruke ham

– Det er slettes ikke bra. Vi reiser over for å snakke med ham i morgen, for å få høre hans versjon, sier Anne Tufte, sportssjef i MTG Norge.

Mandag skrev Aftonbladet at det er ikke klart om Carragher mister jobben for Viasat Sverige permanent.

Han skulle i utgangspunktet jobbe på mesterligakampen mellom Manchester United og Sevilla.

– Vi kommer ikke til å bruke ham (tirsdag). Han skulle i utgangspunktet jobbe for oss i forbindelse med den kommende mesterligakampen på Old Trafford, men etter helgens episode har vi valgt å si nei. Det som skjedde var totalt uakseptabelt. Men vi skal sette oss ned med Carragher og få hans side av saken før vi beslutter noe om fortsettelsen, sier sportssjef Per Nunstedt hos MTG Sverige, Viasat Sveriges eier.

Får en sjanse til å forklare seg

Tufte ønsker ikke å spekulere om Carragher kan miste jobben. Siden i høst har ha altså vært ekspert på mesterligakampene vist på skandinaviske skjermer.

– Vi tar en endelig avgjørelse etter å ha snakket med ham, men vi har avgjort at han ikke skal brukes på Old Trafford i morgen. Der trekker vi ham, sier Tufte.

– Så langt har vi bare lest i avisene, fortsetter hun.

Hendelsen er beklaget av Carragher, som ifølge Mirror har ringt familien og bedt om unnskyldning. Den tidligere Liverpool-midtstopperen har også beklaget offentlig på Twitter.

– Det var helt uakseptabelt fra min side. Jeg har personlig sagt unnskyld til hele familien. Jeg ble terget tre-fire ganger langs motorveien og mistet hodet, skrev han søndag kveld.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball