Nyland: - Jeg er vant til å være AaFKs lillebror, men nå er det annerledes. Vi er storebror.

Ørjan Nyland har hatt AaFK som sin rival gjennom hele livet.

Ørjan Håskjold Nyland gleder seg til kampen mot Aalesund. Her fra oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Molde på Aspmyra.  Foto: NTB Scanpix

fotball

Han har alltid vært stor av vekst, men er likevel oppvokst med AaFK som sin storebror. Det starta allerede som guttunge i Volda. Dernest økte rivaliseringen ytterligere etter overgangen til Hødd i junioralder, hvor Nyland flere ganger var med på å slå AaFKs jevnaldringer.

– Det var alltid veldig deilig. Vi var AaFKs lillebror, så det var moro å prøve å ta skalpen deres, forteller Nyland.

Nå er situasjonen annerledes. 24-åringen lever ikke lenger i rollen som AaFKs lillebror. Nyland har blitt landslagskeeper og spiller fast for det som har vært Norges beste fotballag de siste årene. Men én ting er uforandret: Molde-keeperens lyst til å slå de oransje naboene er fortsatt like stor.

– Det har vært en morsom utvikling. Jeg er vant til å være AaFKs lillebror, men i Molde er det annerledes. Vi er storebror i forhold til AaFK, sier voldingen.

– Jeg gleder meg veldig til lokaloppgjøret. Det bruker å være en veldig fin ramme rundt slike kamper. I tillegg bruker det å ende bra for vår del, sier Nyland og smiler lurt.

Bedre

Molde har nemlig ikke tapt en eneste seriekamp mot AaFK siden fylkesrivalene første gang møttes i eliteseriesammenheng i 2003. – Jeg vet ikke hvorfor stati¬stikken er slik, men i min tid i Molde handler mye om at vi rett og slett har vært et bedre lag. Det tror jeg vi er nå også.

Etter drømmesesongen i fjor, med landslagsplass og både cup— og seriegull, fikk han dessuten utmerkelsen Sunnmørspostens Idrettspris.

Nedtur

Starten på 2015-sesongen har imidlertid ikke vært like god. Nyland holdt på å fortsette sitt blå eventyr fra Hødd og Molde til engelske Everton, men overgangen gikk i vasken. I tillegg fikk han mye kritikk etter fem baklengs i landskampen mot Kroatia i mars.

– Folk kan mene hva de vil, så jeg bryr meg ikke om kritikken. Men dette er min første kvalifisering, og jeg synes det er rart om jeg ikke får tid på meg, sier Nyland.

– Når det gjelder Everton, var det ingen nedtur at det gikk som det gikk. Jeg er usikker på hvor mye spilletid jeg ville fått nå. Hvis Everton hadde ønsket meg nok, ville de betalt den summen Molde krevde, sier han.