Odd rystet Dinamo Zagreb – superkontringen kan bli gull verdt i Europa

Tapte første dyst mot Dinamo Zagreb, men scoringen til Stefan Mladenovic kan bli avgjørende.

GA ODD LEDELSEN: Stefan Mladenovic, med kroatiske aner, ga Odd ledelsen borte mot Dinamo Zagreb. Bortemålet kan sørge for Odd-avansement i Europaligaen. (arkivfoto)  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

fotball

DINAMO ZAGREB – ODD 2–1

Odd tapte 1–2 i Kroatia, men det er et godt resultat før returkampen om en uke. Bortemål kan bli helt avgjørende, og Odd fulgte opp Rosenborgs fine innsats mot Celtic kvelden tidligere.

– Et utrolig viktig bortemål. Det kan bli avgjørende, kommenterte Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Første kampen i den tredje kvalikrunden i Europaligaen mellom Dinamo Zagreb og Odd ble helt som ventet. Odd lå lavt og satset på kontringer, mens Dinamo Zagreb kjørte kampen og jaktet mål.

Men i stedet for hjemmescoring var det Odd som tok ledelsen etter 19 minutter. Scoringen kom etter en strålende kontring der Stefan Mladenovic – med kroatiske aner – ble spilt alene igjennom med keeper. Han var iskald og sendte Odd opp i 1–0.

Snudde før pause

Men Odd fikk ikke beholde ledelsen i mer enn 11 minutter. En corner havnet på hodet til Armin Hodzic, og han sørget for 1–1. Etter 41 minutter hadde Dinamo snudd til 2–1. Et innlegg fra høyre ble på lekkert vis headet inn av Junior Fernandes.

Dinamo-ledelse var fortjent nok, men med litt mer flaks kunne det ha stått 2–2 ved pause. Riku Riski kom plutselig helt alene med keeper like før pause, men Dinamo-målvakt Dominik Livakovic vartet opp med en viktig beinparade og fikk avverget til corner.

Fikk senket tempoet

2–1 ville fortsatt være et godt utgangspunkt for Odd, og det var Dinamo Zagreb som var mest interessert i flere scoringer. Men Odd hadde overraskende god kontroll og eide ballen mest i store deler av 2. omgang.

Odd greide å senke tempoet, og Dinamo virket kjørt. Dermed endte det 2–1 i Zagreb, takket være en god redning av Odd-keeper Sondre Rossbach i sluttminuttene.

– Jeg må få skryte av Odd. De har forsvart seg mye bedre i 2. omgang, sier Kjetil Rekdal.

Returkampen i Skien spilles om en uke. Vinneren i 3. kvalikrunde går videre til en playoff, og vinneren der er klar for gruppespill i Europaligaen.

PS: Både Brann og Haugesund ble slått ut i forrige runde.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball